Važiavau nuo Belmonto link Naujosios Vilnios. Iš pradžių čia galiojo „miesto greitis“ – 50 km/h, tokiu greičiu ir važiavau. Čia tikrai nevalia jo viršyti, nes maždaug kilometro atstumu šioje vietoje yra trys pėsčiųjų perėjos.

Po kurio laiko mane antra juosta aplenkė du automobiliai, mano akimis gerokai viršiję greitį, – pamatę pėsčiuosius jų vairuotojai ėmė staigiai stabdyti. Praleidęs pirmus, iš dešinės pusės einančius pėsčiuosius, pirmoje juostoje stovėjęs automobilis pajudėjo. Tuo metu į antrą eismo juostą iš kairės pusės įžengė kitas pėstysis, bet antroje juostoje stovėjusiam vairuotojui tai, atrodo, buvo nė motais.

Matyt, jis vadovaujasi taisykle „Pėsčiuosius praleisk tik kas antrą“ arba nenorėjo nusileisti pirmajam automobiliui ir lėkti paskui jį. Kai pamačiau, kad pėstysis, rankoje nešinas gėlių puokštę, jau įėjo į perėję, o šalia stovėjęs automobilis staiga pradėjo judėti, tikrai pamaniau, kad įvyks kažkas negero, bet laimei, eismo dalyvis su gėlėmis laiku stabtelėjo ir išvengė nelaimės.

Iškilo klausimas: ar įmanoma stovint šalia perėjos nepamatyti pėsčiojo, kai iki jo mažiau nei metras? Juolab, kad pati perėja apšviesta papildomais žibintais? Ar jis tai darė specialiai, nes vieni pėstieji jau praėjo ir maždaug dabar jau kelią reikia duoti jam? Kaip dar labiau galima apsaugoti pėsčiuosius tokiose vietose?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Užfiksavote pažeidėją? Siųskite nuotraukas mums el.paštu baudoskvitas@delfi.lt. Pažeidėjų galerija publikuojama penktadieniais DELFI Piliečio rubrikoje!