Renginyje gražiausius ir šilčiausius sveikinimus išsakė Valkininkų seniūnijos seniūnė Vaiva Apanavičiūtė. Naujųjų Valkininkų kaimo bendruomenės pirmininkas Alvydas Valeiša, kaip ir kasmet, padėkojo ir padėkos raštais apdovanojo šiais metais daugiausia prie kaimo gražinimo prisidėjusiems. Dėkojame ir mes Vitalijui Kovalčiukui ir Virginijui Miliauskui, kurie negailėdami savo laiko ir jėgų, nelaukdami jokio atpildo dirbo, kad mūsų kaimelis būtų dar gražesnis, dar patrauklesnis ne tik mums visiems, bet ir mūsų svečiams.

Gražų ir pilną šilčiausių linkėjimų koncertinę programą dovanojo Naujųjų Valkininkų kaimo meno mėgėjų kolektyvai: dramos būrelis „Žaidžiame teatrą“ suvaidino vaizdelį, kaip Kalėdas švęsdavo mūsų seneliai (vad. Danutė Blažulionienė), vaikų šokių kolektyvo „Manija“ mažųjų grupės šokėjai dovanojo žiūrovui nuotaikingą šokį apie besmegenius (vad. Sigita Švedė); šiame koncerte debiutavo ir visus žiūrovus sužavėjo moterų šokių kolektyvas „Renesansas“ (vad. Sigita Švedė); gražiais muzikiniais kūriniais susirinkusiųjų širdis pavergė Jadvygos Čiurlionytės menų mokyklos auklėtinės Gabrielė Karanevskytė ir Ema Kovalčiukaitė, vadovaujamos mokytojos Onutės Žemaitytės. Renginį vainikavo svečiai iš Varėnos Ąžuolo gimnazijos – muzikos grupė „The Groovy Group“ (vad. Renata Bakulienė).

Susirinkusieji galėjo ne tik pasigrožėti, bet ir įsigyti nuostabių meno kūrinių iš medžio, kuriuos savo rankomis, su meile pagamino ir mums demonstravo Vytautas Česnys.

Pasibaigus meninei programai visi susirinkę bendravo prie suneštinių vaišių stalo. Smagu, kad pas mus susirinko, seneliai ir močiutės, mamos ir tėčiai, patys mažiausieji... Juk tik kartą metuose taip visi susibėgam, neskaičiuojam laiko ir taip gera širdyse...

VKC Valkininkų filialo meno vadovė Sigita Švedė