Taigi, praėjusį rugsėjį įsigijome butą viename naujų Vilniaus kvartalų. Atšventus Kalėdas įsikėlėme su džiugia nuotaika į jau šviežiai įrengtą butą. Nepraėjus nei dviems mėnesiams įtrūko išorinė vieno kambario siena. Na, manėme, kad naujas namas, „vaikšto“ sienos. Juk būna taip.

Tačiau laikui bėgant, mūsų nelaimei, įtrūkusių sienų tik daugėjo. Ir šiandieną mūsų bute visos sienos (nemeluoju, tikrai visos) yra įtrūkusios. Ir visai nesvarbu, ar ta siena yra išorinė, ar vidinė – iš gipso kartono. Žinoma, klausimas, ar tai jau galima pavadinti tiesiog įtrūkimu, kai jis yra iš abiejų kambario pusių ir skyla net plytelės?

O ką jau kalbėti apie sumontuotų langų kokybę, kai žiemą net kambaryje ant langų buvo ledas... Mieli skaitytojai, statytojai, teisininkai, dirbantys su panašios srities problemomis, kreipiuosi į jus patarimo. Ar naujos statybos bute visos įtrūkusios sienos yra normalus reiškinys? Ar tai galima nurašyti tiesiog tam, kad naujos statybos namas dar „vaikšto“?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mintyse kirba mintis atnaujinti namus? Jau įsivaizduojate, kaip įžengsite į šviežiai nudažytomis sienomis kvepiantį kambarį? Ruošiatės namo statybai ir kurpiate planus, kaip po veją lakstys Jūsų vaikai? Planuojate įsigyti naują būstą ir jau svajojate, koks idealus jis bus? Palaukite. Ne vieno patirtis sako – remontas ir statybos, naujo būsto pirkimas yra visai ne toks malonus dalykas, koks atrodo iš pirmo žvilgsnio.

Prašome Jūsų – pasidalinkite savo istorijomis ir patarimais. Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti čia: