Penktadienio vakarą, skubėdama į miestą, užsukau prie „Swedbank“ bankomato Antakalnio g., Vilniuje.

Kadangi aplink buvo gana tamsu, vienintelė šviesa buvo ta, kuri sklido nuo bankomato.

Tik prie jo priėjus išvydau aplink kabant daugybę voratinklių. O didžiausio viduryje buvo įsitaisęs didžiulis voras. Jei neklystu, voras-kryžiuotis. Pradėjusi dairytis aplink išvydau dar daugiau į naktinę medžioklę išsiruošusių vorų. Jų suskaičiavau daugiau nei penkis.

Nemaloniai nuteikė ir voratinkliuose įsipainiojusios muselės, kurios jau dalinai buvo vorų apdorotos.

Tikrai pasijutau nemaloniai, nors vorų per daug ir nebijau. Tiesiog palinkus prie bankomato ir kišant banko kortelę į jį, pagalvojau, kad kaip būtų dabar nemalonu tamsoje pajusti ant manęs nusileidžiantį vorą.

Jau ne pirmą kartą pastebiu, kad bankomatai yra purvini ir neprižiūrimi. Tiksliau ne jie patys, bet šalia jų esantys stogeliai, pašonės.

Išvydus tokį vaizdą kyla dar vienas klausimas – kaip dažnai bankai juos valo, dezinfekuoja?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI kreipėsi į „Swedbank“ atstovą spaudai Saulių Abraškevičių, kuris patikino, kad bankomatai prižiūrimi, tačiau voratinklis šiuo metų laiku gali atsirasti ir per valandą.

„Atsakant juokais būtų galima pasakyti, jog vorų nuaustas voratinklis, matyt, tik parodo, jog šis bankomatas naudojamas retai ir gyventojai renkasi ne grynuosius pinigus, o atsiskaitymus mokėjimo kortele. Tačiau kalbant apie konkrečias bankomatų tinklo priežiūros tvarkas, reiktų pabrėžti vieną dalyką – „Swedbank“ bankomatus inkasuojanti bendrovė tuo pačiu užtikrina ir jų švarą ‒ apžiūri bei nuvalomo bankomatus. Tad pastebėjus tokius dalykus, kaip voratinkliai, kiti nešvarumai ir panašiai, žinoma, jie yra nuvalomi. Tačiau akivaizdu, kad rudenį voratinkliai gali atsirasti ir per valandą.

Vilniuje vien Antakalnio gatvėje veikia 4 grynuosius pinigus išduodantys bankomatai. Du iš jų įrengti „Swedbank“ klientų aptarnavimo padalinyje esančioje savitarnos erdvėje, adresu Antakalnio g. 45. Šie bankomatai yra uždaroje visą parą veikiančioje patalpoje, tad tokių dalykų kaip voratinkliai rudenį čia neturėtų pasitaikyti. Visų Vilniuje ir kituose šalies miestuose įrengtų bankomatų adresus ir tikslias alokacijas galima rasti „Swedbank“ interneto svetainėje www.swedbank.lt ir išmaniojoje programėlėje“, – skaitytojos skundą pakomentavo S. Abraškevičius.