Sumokėjome pinigus (200 eurų) ir ramiai ruošėmės šeimos savaitgaliui kartu su 3 metų vaiku. Vakar sulaukėme skambučio iš viešbučio, kur be didelio apgailestavimo buvo pranešta, kad, deja, užsakymas yra atšaukiamas ir pinigai bus grąžinti (neva geras oras ir kažkas pasiūlė daugiau pinigų už kambarį?).

Buvo mandagiai pasiūlyti trys kiti pasirinkimai kitose vietose (svečių namai) už panašią kainą, bet toli gražu ne adekvačios savo vieta/ kokybe pradiniam pasirinkimui. Jas ir pats galėjai nesunkiai užsisakyti per tinklapį „Booking.com“. (…)

Šios vietos mums netiko dėl akivaizdžiai prastesnės vietos, kokybės ir galimybių patogiai apsistoti su mažu vaiku. Surasti kažką panašaus į pradinį variantą likus 1 dienai iki savaitgalio, kuris, tikėtina, bus karštas, už įkandamą kainą tapo tiesiog neįmanoma.

Galiausiai šeimai teko keisti savaitgalio planus ir rinktis Latvijos pajūrį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI susisiekė su „Baltic Inn“ viešbučio vadybininke Laura Jurgaityte, kuri nurodė, kad bėda atsitiko įvykus vadinamajam „overbooking“ – kai tuo pačiu metu tą pačią vietą užsisako keli žmonės.

„Yra sudaryta sutartėlė su mūsų viešbučiu – mes tarpininkaujame, tiesiog padedame fiziniam asmeniui (išnuomoti patalpas – DELFI). Tiesiog tas fizinis asmuo nespėjo prieš kreipiantis gyventojai pranešti, kad gavosi „overbookingas“ ir mes pasiūlėme alternatyvą svečiui – kitus kambarius, kitą butą, bet jam netiko. Padėjome kuo galėjome

Pasak L. Jurgaitytės, tokia situacija gali nutikti, kai įvyksta rezervacija sistemoje panašiu metu. Pasak pašnekovės, tai dažnas atvejis Palangoje. „Labai gaila, kad taip atsitiko, bet mes visuomet stengiamės žmogui pagelbėti, tikrai nepaliekame jo (…), visuomet surandame kažkokią alternatyvą, kitą kambarį, šiuo atveju ieškojome kito buto“, – sakė L. Jurgaitytė. Jos teigimu, šiuo atveju suveikė net ne žmogiškasis, o kompiuterinis faktorius.

Pasidalinkite savo patirtimi iš Lietuvos pajūrio! Kas jums ten patinka, o kas – ne? Kur atostogaujate dažniau – užsienyje ar Lietuvoje? Kiek šis malonumas kainuoja tėvynėje ir svetur? Patarkite šiuo metu dar tik planuojantiems atostogas el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: