Pasak S. Lezdinos, festivalio metu spalvingai apsirengę žmonės eina per gatves, garsiai grojant muzikai, o žygiuojant yra apipilami spalvotais dažais, tirpiu šokoladu ir net apipurškiami putomis.

Internete rašoma, kad Notting Hilo festivalis pirmą kartą įvyko 1964 m., Karibų šalių bendruomenėms, turinčioms protėvių Afrikoje, prisimenant savo kultūrą ir tradicijas. Dabar Londone ši šventė vyksta kasmet.

Kaip pasakojo DELFI skaitytoja S. Lezdina, jį festivalyje nusprendė sudalyvauti gavusi kvietimą iš prancūzės, kasmet į Angliją atvykstančios būtent dėl šios šventės.

Pasak šiemet fotografijos studijas baigusios merginos, festivalyje tvyro optimistiška atmosfera – žmonės šoka, dainuoja, šypsosi ir linksminasi.

„Akį traukia jų apranga – ryškūs spalvoti kostiumai. Policijos pareigūnai prižiūri festivalio tvarką, o greitoji pasiruošusi bet kada padėti nukentėjusiems. Manau, kitais metais taip pat sudalyvausiu festivalyje“, – mano lietuvė.

Dalijamės jos įamžintomis festivalio akimirkomis:

Norite pasidalyti savo nuotraukomis iš įspūdingo užsienyje ar Lietuvoje vykusio renginio? Siųskite jas mums el.paštu pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)