„Pėdsakas kabo valandą, platėja ir iš jų atsiranda simetriški storos juostos debesys“, - pasakojo nuotraukas atsiuntęs skaitytojas.

Tuo metu Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės departamento direktorius Vytautas Krušinskas paaiškino, kad užfiksuoti pėdsakai tėra vandens garai. „Jeigu turite omeny tą šleifą, tai yra garai. Tai kaip ir kai pro kaminą veržiasi dūmai – jie kondensuojasi, kadangi patenka į kitą terpę, atvėsta, o garai irgi turi savo baltą spalvą. Tai yra ir kai vanduo garuoja ar išmetamos šiltos dujos“, - sakė jis.

Tiesa, V. Krušinskas neneigė, kad aviacija iš tiesų prisideda prie oro taršos. „Jeigu pasižiūrėjus ir plačiau panagrinėjus, aviacija yra pati nešvariausia transporto rūšis, nes tiek krovinių pervežime, tiek keleivių pervežime, net ir lengvasis automobilis vienam kilometrui vienam žmogui išmeta mažiau teršalų nei aviacija“, - kalbėjo direktorius.

Jo teigimu, žmonėms labiau baimintis reikėtų dėl orą teršiančių automobilių. „Jeigu pasižiūrėtume lėktuvo teršalų poveikį žmonėms ir aplinkai, ji nėra toks baisus kaip transporto išmetamų teršalų (...)“, - kalbėjo V. Krušinskas, sakydamas, kad išsprendus automobilių taršos problemą, galima būtų daug mažiau jaudintis dėl aviacijos taršos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)