Naujosios Vilnios atvira jaunimo erdvė savo veiklą pradėjo spalio 10 d. ir veikia 16 - 20 val, nuo pirmadienio iki penktadienio. Per šį laiką erdvė jau sulaukė nemažo susidomėjimo – turi 15 pastovių lankytojų, o vidutiniškai per dieną jų apsilanko nuo 30 iki 40. Erdvėje susirinkęs jaunimas gali žaisti stalo futbolą, smigį, įvairius stalo žaidimus.

Pati populiariausia veikla yra stalo tenisas. „Stalo tenisas yra toks populiarus tarp čia besirenkančio jaunimo, kad net yra kilę konfliktų, dėl to, kieno eilė žaisti toliau, taigi patys jaunuoliai sugalvojo taisyklę – norint žaisti stalo tenisą reikia užsirašyti į sąsiuvinį, tokiu būdu visada aiškiai matyti, kas žaidžia toliau, po šios taisyklės įvedimo visi ginčai dingo“, - džiaugdamasi sakė, šios erdvės jaunimo darbuotoja Anastasija.

Idėja įkurti atvirą jaunimo erdvę Naujosios Vilnios kultūros centre kilo po to, kai buvo pastebėta, kad jaunimas mėgsta netoliese rinktis, būriuotis aplink kultūros centrą.

Šioje erdvėje buvo organizuojami pokerio, kino, „Protmūšio“ vakarai, žaidžiamas vakarėliuose itin populiarus „Mafija“ žaidimas, taip pat buvo surengtas ir kalėdinis renginys. Šias veiklas ketinama tęsti ir toliau, taip pat planuojama daryti seminarus karjeros, studijų temomis.

Jaunimas čia nėra „pririšamas“ prie jau suorganizuotų veiklų, iš jų pačių laukiama iniciatyvų ir pasiūlymų, ką jie norėtų veikti. Ateityje planuojama aktyviems, erdvėje besilankantiems jaunuoliams skirti pareigas, susijusias su erdvės reikalais: paskirti žmones, atsakingus už erdvės viešinimą, už tvarkos palaikymą, renginių organizavimą, skelbimų iškabinimą ir t.t. Šioms veikloms jie būtų skatinami kelionėmis ar ekskursijomis.

Ši erdvė yra įsikūrusi Pergalės g. 8. Daugiau sužinoti galima erdvės „Facebook“ paskyroje.