Jonas Kazlauskas išeina, nes nepatinka jam Mindaugas Balčiūnas (Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius - DELFI). Sabonis išeina, kad nereiktų rinktis tarp M. Balčiūno ir J. Kazlausko. Brandu. Žodžiu, vaikiškas bardakas, kuriame žaidžia suaugę vyrai.

Įdomiai Antanas Guoga pakalbėjo: „Pagrindinė priežastis, kad mes to nesugebėjome kontroliuoti. Su J. Kazlausku ir A. Saboniu kalbėjome po čempionato per šventę, kai darėme balių. J. Kazlauskas irgi sakė, kad komandos vadovas turėtų kontroliuoti beveik visą spaudą, susirinkti, kai kažkas būna ir kai norima rašyti. Visi parodo vadovui ar spaudos atašė, ką nori rašyti, ir jis patvirtina, ar galima rašyti, ar ne. Jis norėjo tokio valdymo. Nežinau, ar tai įmanoma. Gal Kinijoje lengviau, Rusijoje, be abejo. Bet Lietuvoje turbūt būtų sunku duoti tokio saugumo“.

Aišku, nereikėtų priimti visko, ką A. Guoga kalba už gryną pinigą, bet jei čia yra bent dalis tiesos, tai kas per...? Vyrai, jūs rimtai? Jei taip, tai tokius žiniasklaidą norinčius kontroliuoti žmones, mano galva, reikia mesti toliau nuo rinktinės. Visada gerbiau J. Kazlauską kaip patyrusį specialistą, laimėjusį daug svarbių pergalių. Bet jei čia tokia tiesa gali būti, tai tegu važiuoja į savo komunistinę Kiniją. Laisvo žodžio, spaudos ribojimas... Man net „neišneša“ galva, kaip taip galima galvoti.

Kažkoks sovietinis tvaikas. Tokius dalykus reikia rauti su šaknimis ir mesti lauk. Manau, šioje šalyje nėra vietos tokioms nesąmonėm. Čia demokratija! Žiūrėjau laidą su Edmundu Jakilaičiu ir ten kalbėjo telefonu su J. Kazlausku. Baisiausia tai, kad J. Kazlauskas, kaip man pasirodė, nekenčia M. Balčiūno. Nesutarė jie prieš ateinant Kazlui, nesutaria dabar dar labiau. Negi suaugę vyrai nesugeba susitarti?

Jei taip kalbama apie komandos žaidėjų vieningumą, vieną kumštį, kovą už Lietuvą, tai kodėl to nėra už komandos ribų? Kodėl tas pats treneris negali būt vieningas su federacijos vadovais? Niekas nesako draugauti šeimomis ar lankytis gimtadieniuose, tiesiog ar išsiaiškinti buvo per sunku per tuos metus? Vaikiška.

Apskritai keista, kai treneriai visada akcentuoja komandinį darbą, vieningumą, vieną kumštį, vieną tikslą, pasiaukojimą už komandą ir t.t., bet savo darže (federacijos viduje) to įgyvendinti patys niekaip negali. Jei pats negali toks būti, nelabai gali ir iš žaidėjų to reikalaut. Keista, kai atsistatydinimo priežastis yra vidinės simpatijos ar antipatijos, nesutarimai. Juk žmonės renka, pasitiki, tu pasirašai įsipareigojimus keliems metams.

Po visų dabartinių pokštų federacijoje žiniasklaida, atrodo, gauna žalią šviesą kritikuoti krepšinį, federaciją, rinktinę. Vyrai, jeigu nesugebat savo darže susitvarkyti, išsiaiškinti dalykų ir paliekat postus be svarių priežasčių, tai nesakykit, kad kažkas jus kritikuoja. Nes juk yra už ką.

Reiktų pavartyti užsienio spaudos puslapius, kur mylimi futbolo ar kitų sporto šakų atletai tikrai nebūna nuolatos glostomi. O gal tiesiog paprasčiau gyventi, kai nesupranti kiniškų hieroglifų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!