Apie nemalonius pojūčius viešajame transporte DELFI pasakojo ir daugiau skaitytojų – dėl susidariusios situacijos kai kurie iš jų iki tikslo net eina pėsčiomis, nes važiuoti autobusu trūksta ne tik kantrybės, bet ir oro.

Viena vilnietė, pranešusi apie karštį viešajame transporte, tikino, kad situacija vienoda važiuojant įvairiausiais maršrutais – jį įvardijo 1G, 2G, 34, 50, 26, 27 maršrutų autobusus. Moteris pasakojo, kad verčiau iš transporto priemonės išlipa anksčiau, kad netektų kentėti pirtį primenančios tvankumos, ir į vietą, kur turi atsidurti, eina savomis kojomis.

Sostinės gyventoja baiminosi, kad dėl karščio sveikatos problemų nepatirtų vyresnio amžiaus žmonės.

Kita Vilniuje gyvenanti mergina prisipažino viešajame transporte taip pat patirianti nepatogumų. Mergina pasakoja, kad blogiausia būna važiuoti iš darbo į Justiniškių pusę autobusu: keleiviai bando susigrūsti ten, kur susidaro šešėlis, o nesuspėjusiems to padaryti, tenka kęsti karštį – nors autobuso liukas ir būna atviras, saulė vis tiek spigina į galvą. Ji juokavo prisiminusi, kad karštį jautė autobuse ir prieš pusantro mėnesio – tiesa, tada ją stebino tai, kad prasidėjus šiltiems orams autobuse vis dar veikė šildymas.

DELFI kreipėsi į UAB „Vilniaus viešasis transportas“ komunikacijos vadovę Rasą Norkienę pasiteirauti, ar viešajame transporte veikia kondicionieriai ir ar jie yra naudojami.

Pasak R. Norkienės, šiuo metu darbo dienomis Vilniuje važinėja 307 VVT autobusai, iš kurių kondicionierius turi 129 – šis skaičius gali svyruoti priklausomai kiek būna gedimų. Be to, transporte įrengtos ir orlaidės.

„Įprastai autobusuose yra 5 orlaidės priešais duris: durų pusėje orlaidžių nėra, todėl keleiviams neretai susidaro įspūdis, kad langai nesidarinėja. 12-a ilgųjų autobusų orlaidžių neturi, tačiau turi 4 atsistumiančius liukus lubose, kuriuos gali valdyti keleiviai. Visi autobusai turi mažiausiai 2 liukus (priklausomai nuo gamintojo), juos atidaro vairuotojas pagal poreikį. Reguliariai vyksta orlaidžių tikrinimas ar nėra mechaninių pažeidimų“, – nurodė R. Norkienė.

Orlaidžių tikrinimas turėjo vykti ir antradienį, gegužės 31 d.

Norite pasidalyti savo patirtimi viešajame transporte? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Transportas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)