„Vilniaus oro uoste turėjęs išskristi „Ryanair“ lėktuvas iš Vilniaus į Briuselį jau trečia ar ketvirta valanda nepakyla. Tuo metu žmonės buvo sulaipinti laiku ir jiems dabar tenka dėl kompanijos aplaidumo visą tą laiką leisti lėktuve be oro kondicionierių, maisto ir su klykiančiais kūdikiais ant rankų...“ - parašė DELFI skaitytoja.

Policija DELFI informavo, kad į juos dėl to niekas nesikreipė.

Vilniaus oro uosto tinklalapyje 1.15 val. buvo skelbiama tokia informacija apie 21.20 val. turėjusį įvykti skrydį: Laikas 02:00; Vyksta į: Briuselis (CRL); Skrydžio Nr: FR 6459; Avialinijos: Ryanair; Statusas: Informacija vėliau.

Vilniaus oro uosto konsultacijų telefonu atsiliepęs darbuotojas sakė, kad problema yra ta, kad Briuselio Pietinis Šarlerua oro uostas (CRL) pranešė, jog negali priimti lėktuvo, todėl skrydis vis atidedamas. Kokios tikslesnės priežastys jis nurodyti negalėjo.

DELFI paskambinus keleivių informaciniu telefonu, darbuotoju Jevgenijumi prisistatęs vyras sakė, kad negali oficialiai komentuoti, dėl informacijos apie atvejį reikės kreiptis ryte. „Dėl tų žmonių, kurie laukia lėktuve, negaliu atsakyti,“ – sakė jis. Pasidomėjus, kokia pagalba suteikiama mažamečiams esantiems lėktuve, jis taip pat negalėjo atsakyti, teigė, kad kiekvienas atvejis yra skirtingas, kažkokių taisyklių nėra.

Kaip DELFI trečiadienį patvirtino Vilniaus oro uosto Komunikacijos skyrius, lėktuvas negalėjo išskristi dėl to, kad Briuselio oro uoste vyko streikas, todėl oro uostas negalėjo priimti lėktuvų. Orlaivis iš Vilniaus oro uosto galiausiai pakilo 02.50 val.

DELFI primena, kad sunkumų kilo ir kitame Briuselio oro uoste dėl nesankcionuoto aviacijos dispečerių streiko, kuris paralyžiavo darbą. Streikas paskelbtas po to, kai dispečerių profesinė sąjunga atmetė kompromisinį pasiūlymą, kuriuo mėginta išspręsti konfliktą dėl pensijų reformų. Briuselio oro uostas paskelbė, kad antradienį vakare buvo neaptarnaujami atvykstamieji ar išvykstamieji reisai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)