Skaitytoja pasakoja, kad kasdien 24 autobusu važiuoju maršrutu „Žemieji Paneriai – Fabijoniškės“. „Stotelėje „Gedimino prospektas“ yra grafikas: 16.09, 16.42 ir 16.56 val. Jau ketvirta savaitė autobuso 16.42 val. niekada nėra. Ar neatrodo, kad beveik valandos laiko tarpas yra per didelis laukti tokioje triukšmingoje stotelėje?“, - klausė skaitytoja.

Moteris pasakojo skambinusi į dispečerinę, tačiau ten jai informacijos nesuteikė. „Ten nedraugišku tonu atkerta, kad „informacijos neteikiame“ ir tučtuojau numeta ragelį. Man susidarė įspūdis, kad dispečerinėje žinoma, jog to autobuso 16.42 val. nėra, bet įrašas ir ant stulpo stotelėje ir internete rodo ką kita. Kodėl taip mulkinami žmonės? Juk jei būtų parašyta, kad po 16.09 val. sekantis autobusas bus tik 16.56 val., žmonės nestovėtų, o spėtų susitvarkyti kitus reikalus, apsipirkti“, - sakė ji.

Virginijos teigimu, dvi dienas autobusas buvo atvažiavęs 16.50 val. „Vėluoti tas, turintis atvažiuoti 16.42 val., negali, nes nėra jokių kamščių. Ar tai 16.56 val. turintis atvykti autobusas išvažiuoja anksčiau laiko? Į stotelę ateinu tuoj po 16 val., o laukti tenka iki 16.56 val. Ir taip ketvirtą savaitę. Nevažiavau vos kelias dienas“, - teigė ji.

Moteris sako, kad šį reiškinį pastebėjo nuo birželio vidurio. „Dabar tai ketvirta savaitė“, - DELFI laiške rašė ji.

DELFI informacijos apie „dingusį“ autobusą pasiteiravo iš SĮ „Susisiekimo paslaugos“. L.e.p. Viešojo transporto departamento vadovė Modesta Gusarovienė nurodė, kad autobusas į stotelę vėluoja dėl kamščių.

„Patikrinau šio reiso važiavimus nuo liepos 1 d. kasdien. Iš tikrųjų yra susidariusi tokia situacija, kad dėl Geležinio vilko gatvėje vykstančių kelio darbų, susidaro labai didelės automobilių spūstys. Kadangi viešasis transportas šioje vietoje važiuoja bendrame automobilių sraute, autobusai ir vėluoja. Kadangi nuo rugpjūčio mėnesio yra keičiama daugelis viešojo transporto tvarkaraščių, mes, įvertinę realius vėlavimus, autobusų važiavimus tam tikrose atkarpose, koreguosime ir 24 maršruto laikus – pritaikysime juos maksimaliai prie susidariusios situacijos Geležinio vilko gatvėje, todėl vėlavimai tikrai sumažės – autobusai važiuos eismo tvarkaraštyje nurodytais laikais“, - pakomentavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)