Ačiū visam mokyklos kolektyvui, prisidėjusiam prie plastiko rinkimo – surinkome nemažai kiaušinių dėžučių, batono maišelių, traškučių pakelių, jogurto indelių bei kitokių plastiko atliekų. Visiems teko nelengvas darbas – vieni gamino knygos viršelį, kiti darė knygos puslapius, klijuodami maišelius, siūdami kiaušinių dėžutes, karpydami ir tvirtindami jogurto indelius.

Rugsėjo 28 dieną išvykome į Marijampolę, kurioje ir įvyko konkursas – dalyvavo daug mokyklų, o jų sukurptos kompozicijos ir skulptūros žavėjo išradingumu ir netikėtais sprendimais. Kurdami savo skulptūrą, užtrukome net tris savaites, bet mūsų pastangos pasiteisino – konkurse 5-10 klasių kategorijoje laimėjome I vietą.

Džiaugėmės ne tik prizais – laimėjome video kamerą ir saldainių, bet ir komisijos pagyrimais bei gerais konkurso žiūrovų atsiliepimais. Buvo smagu sudalyvauti tokiame šauniame konkurse, kuriame pamatėme daug šaunių darbų, sukurtų iš atliekų bei pristatėme savo rankomis sukurtą skulptūrą - Knygą „Saugokime žemę“.

Kazlų Rūdos pagrindinės mokyklos tarptautinio „Comenius“ projekto „Ekologija ir atliekų perdirbimas“ nariai