DELFI laišką parašęs Marijus papasakojo istoriją, kuri gali nutikti kiekvienam praeiviui. „Šiandien ėjau į kirpyklą Kaune, Kumelių g. Ir prieš mano akis nukrito varveklis ant žemės, visai šalia manęs“, - rašė jis. Vaikinas sakė apsižvalgęs Kauno senamiestyje ir pamatęs, kad tokių pavojingų varveklių yra ir daugiau. „Štai vieną pavyko nufotografuoti . Dalinuosi informacija, kad žmonės pakeltų akis ir pamatytų, kas darosi ant stogų“, - rašė jis.

DELFI paprašė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Dainiaus Ratkelio pakomentuoti, kas atsakingas už varveklių pašalinimą nuo stogų. „Patys namų savininkai, kaip ir numato teisės aktai. Kai namas privatus – namo savininkas, tai konkretu, o kai yra daugiabutis, tai arba yra įsteigta bendrija arba namo administratorius“, - paaiškino jis.

D. Ratkelio teigimu, gyventojai paprastai samdo žmonės, kad juos pašalintų, arba varveklius nudaužo patys. Pasak savivaldybės atstovo, pavyzdžiui, daugiabučių namų administratoriai yra apsidraudę, kad nelaimių atvejais – nuo stogo nukritus čerpei plytai ar varvekliui – žala būtų atlyginta.

Vis tik, su tokia problema susiduria ne visų namų gyventojai. „Yra namo stogų specifika, kur tie varvekliai susidaro, kitų specifika, kad išvis net techniškai teoriškai neįmanoma, kad tie varvekliai susidarytų. Jiems mažiau rūpesčių“, - sakė jis.

Patekai į panašią situaciją? O gal praeidamas gatve pastebėjai milžinišką varveklį? Dalinkis nuotraukomis ir pasakojimais el.paštu pileiciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)