„Kalbėkime garsiai. Mūsų Kuršių gatvėje vyko gatvės remontas. Danga jau daugiau nei savaitę nauja. Viskas gerai, duobės nebaisios“, – pasakojo kaunietė. Problema – vis dar nenubrėžta perėja.

„Ties Kuršių gatvės 10 ir 7 namu perėjos iki šiol niekas „nesubraižė“, jos nėra. Ženklai stovi, bet akivaizdu, kad į juos vairuotojai nežiūri“, – pirmadienį portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė ji.

Neringa tuomet pasakoja, jog su šia problema susiduria kasdien, mat jos automobilio garažas ir gyvenamasis namas – skirtingose kelio pusėse.

„Kiekvieną dieną aš su vaiku ant rankų ir kiti pėstieji rizikuoja savo gyvybe. Vairuotojai nesustoja, pypsina ir dar būna tokių, kurie sustoję pažeria nelabai gražių žodžių“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo moteris.

Deja, bet kaunietės išsireiškimas „rizikuojame savo gyvybe“ – ne iš piršto laužtas. Nors ji, drauge su kitais per kelią šioje vietoje bandančiais pereiti pėsčiaisiais, tą padaro saugiai, lygiai prieš savaitę vienam vaikinui to padaryti nepavyko – jaunuolis buvo partrenktas.

DELFI antradienį kreipėsi į Kauno savivaldybę, kurios Transporto ir eismo organizavimo skyriaus atstovai rugsėjo 15 d., ketvirtadienį, nurodė, kad šiuo metu perėjos Kuršių gatvėje jau pažymėtos. Tai nebuvo padaryta iš karto, nes dažai būtų pakeitę spalvą.

„Klojant naują asfalto dangą, tankinant asfaltą natūraliai išsiskiria paviršiuje bitumo sluoksnis, kuris yra minkštas ir lipnus. Jei tuo metu būtų atliekami horizontalaus ženklinimo darbai kokybės nepavyktų pasiekti, kadangi plastikas prie minkšto bitumo gerai nepriliptų, nuo mašinų ratų minkštas bitumas apsineštų ant šviežiai paženklintų vietų ir jos taptų pilkomis ar juodomis. Siekiant užtikrinti ženklinimo kokybę laukiama kelias dienas, vykstant transporto eismui, kol neliks didesnių bitumo dėmių ir atliekami horizontalaus ženklinimo darbai“, – paaiškino savivaldybės atstovas.