Visiškai pritariu prezidentei, jog B.Vėsaitės veiksmai išryškino politinę korupciją. Labai keista, kai daugelis politiniame elite B.Vėsaitės elgesį vertina gana atlaidžiai ir nemato jokių didelių pažeidimų, o premjeras A.Butkevičiaus su socialdemokratais tame įžvelgia tik nepiktybinį suklydimą.

Tokie valdančių politikų atlaidūs vertinimai primena buvusio ūkio ministro D.Kreivio istoriją, kai jis irgi turėjo atsistatydinti dėl kilusio skandalo. Tada tuometinis premjeras A.Kubilius ūkio ministro D.Kreivio veiksmuose nematė jokio interesų konflikto, tik kad „elgėsi taip, kad visuomenei kilo abejonių, kad toks konfliktas yra“. Dėl tokio visiško atlaidumo ir toliau sekusios globos, netgi D.Kreivio išaukštinimo, Lietuva po Europos kovos su sukčiavimu tarnybos (OLAF) atlikto tyrimo ir nepalankaus šios tarnybos sprendimo, gali būti priversta grąžinti į Europos Sąjungos biudžetą 6 milijonus litų.

Kas atlygins žalą, kuriuos patirs Lietuvos valstybė? Be to, toks Europos kovos su sukčiavimu tarnybos sprendimas rodo, kaip Lietuvos politikams toli nuo Europos Sąjungos skaidrumo ir korupcijos standartų, nes kas vieniems yra tik nepiktybinis ministrės suklydimas ar kilusios visuomenėje abejonės, kitiems yra šiurkštūs pažeidimai...

Žiniasklaidos paviešinti ūkio ministrės B.Vėsaitės santykiai su verslo grupe „Arvi“ ir kelionė privačiu lėktuvu į Kazachstaną man kelia labai rimtų įtarimų dėl nelegalios lobistinės veiklos (...).

Todėl partija, kuri deklaruoja aukštus moralės ir etikos principus bei jų laikosi (kokia skelbiasi LSDP), privalo deramai įvertinti B.Vėsaitės elgesį, o ne ją visaip teisinti. Šis atvejis tik dar kartą patvirtina, kad jau tiesiog būtina susirūpinti klestinčiu Lietuvoje neskaidriu lobizmu. Norėtųsi, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ištirtų ne tik galimą interesų konfliktą, bet ir galimai neteisėtą lobistinę veiklą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!