DELFI skaitytoja nemalonų garsą – signalizaciją - Kauno „Akropolyje“ išgirdo lapkričio 25 d., 17.15 val. „Tuoj po jos sekė pranešimas, kad, neva tai buvo neteisinga gaisro signalizacija, tačiau, po to, kas įvyko Rygoje, tikriausiai negalime būti tikri, kad tai nėra įspėjimas apie tai, kad panašus likimas gali ištikti ir šį gigantišką pastatą. Turint omenyje tai, kad ir Rygoje būta panašių „neteisingų“ signalizacijos įspėjimų iki įvykstant nelaimei“, - baiminosi skaitytoja.

Vis tik, paaiškėjo, kad Kauno „Akropolyje“ vyko tik signalizacijos patikrinimas.

„Pirmiausia, ji suveikė ne nuo daviklių, o todėl, kad mes ją mechaniškai įjungėme. Buvo paspaustas mygtukas apsaugos pulte ir ji suveikė. Po nelaimingo atsitikimo Rygoje mes esame sustiprinę visą kontrolę, patikrinimus ir dalis tų patikrinimų nematyti lankytojams - inžinieriai žiūri konstruktyvus, sistemas ir t.t. Tuo pačiu buvo patikrintos ir aliarmo sistemos. Vienas nesukontroliuotas dalykas – laiko momentas, kadangi apsaugos darbuotojai neįspėjo iš anksto pačių lankytojų. Mums reikėjo patikrinimą pasidaryti 2 val. nakties ir būtų viskas ramu, šioje vietoje belieka pripažinti faktą, kad ne visiškai tinkamai padarėme“, - DELFI sakė Kauno „Akropolio“ valdytojo bendrovės „Newsec/Re&Solution“ generalinis direktorius Sigitas Jautakis.

S. Jautakis sakė suprantąs, kad dabar bet koks signalas bet kuriame objekte yra priimamas daug jautriau. „Tai natūralu. Aišku, yra svarbu ir gerai, kad visi prekybos centrai daro papildomus patikrinimus. Galbūt ne viską įmanoma padaryti nakties metu ar kai nėra lankytojų, šioje vietoje mes jau kalbėjomės su apsaugos kompanija dėl ne visai tinkamos atlikimo procedūros, bet nutarėme papildomai patikrinti, kad tikrai pas mus signalizacija veikia“, - sakė pašnekovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)