Gavome atsakymą – oi ne, kadangi šis savaitgalis ilgas, tai taip jau suplanavom, kad nedirbsim, turėsim išeigines, atvažiuokit kitą kartą.

Alantos dvaras priklauso Molėtų muziejui, t.y. yra vienas iš jo padalinių, taigi valstybės/savivaldybės išlaikoma įstaiga. Kyla klausimas, kada muziejai gali tikėtis lankytojų srauto, jei ne laisvadieniais, savaitgaliais? Čia tik vienas pavyzdys apie „patogų“ lankytojams muziejų darbo laiką.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

DELFI komentaro pasiteiravo Molėtų krašto muziejaus direktorės Viktorijos Kazlienės:

„Molėtų krašto muziejus vakar (gegužės 4 d. – DELFI) atidarė dar vieną, jau devintąjį, padalinį – Vienuolyno muziejų Videniškiuose. Taip jau yra, kad kiekviename padalinyje dirba tik po vieną muziejininką. O norint įveiklinti Vienuolyno muziejų ir pasiruošti atidarymui buvo mobilizuotos jėgos iš kitų padalinių. Alantos dvaro muziejaus-galerijos darbuotoja dailininkė Rasa Leonavičiūtė savaitgalį dirbo Videniškių vienuolyne – už tai jai buvo skirta išeiginė diena šeštadienį.

Nuoširdžiai atsiprašome lankytojų ir tikrai kviečiame aplankyti tiek Alantos dvarą, tiek naujai įsteigtą Videniškių vienuolyno muziejų, kuriame pagal LEADER projektą bus demonstruojami originalūs amatai: žvakių liejimo, plotkelių (kalėdaičių) su lietuviškais užrašais kepimo. Kviestume savomis rankomis nusilieti originalią natūralaus vaško krikšto žvakę.

Videniškiuose kiekvieno mėn. 4 d. vyks Palaimintojo Mykolo Giedraičio dienos, kurios prasidės 11 val. Videniškių bažnyčioje Šv. Mišiomis, o baigsis įvairiais edukaciniais renginiais senajame vienuolyne, garsėjančiame portretinėmis infulatų freskomis.

Palaimintasis Mykolas Giedraitis – tai LDK kunigaikščių Giedraičių atstovas, kilęs galimai iš Videniškių. Videniškių bažnyčioje yra šio šventojo koplyčia su stebuklingu paveikslu.

Vienuolyno muziejus dirbs antradieniais–šeštadieniais 10–17 val. Susitart reikėtų iš anksto tel. 8 695 60065.“

Esate nepatenkinti Lietuvos muziejais, turite pastabų dėl jų darbo laiko? O gal atvirkščiai, norite pagirti, pasidalinti, kur verta nuvykti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: