Į antrąjį etapą susirinko daugiau nei 50 dalyvių, startavusių penkiose skirtingose klasėse. Prieš varžybas dangus prapliupo lietumi, kuris gerokai sušlapino trasą, tačiau iki starto likus keliolikai minučių oras išsigiedrijo. Ar šlapia trasa tapo privalumu, galėtų atsakyti tik patys dalyviai, tačiau žiūrovams ir fotografams netrūko įsimintinų vaizdų stebint po finišo į servisą grįžtančius purvinus motociklus ir jų vairuotojus.

Organizatoriai taip pat pasirūpino, kad tiek dalyviai, tiek žiūrovai būtų sotūs. Visų rungtynių metu čia pat buvo kepamos vokiškos dešrelės ir pilstomas pakruojietiškas naminis alus. Bet kadangi šio straipsnio tikslas yra aptarti ne varžybų meniu, o rezultatus, pateikiame antrojo etapo apžvalgą.

125cc

Pirmąją vietą 125cc klasėje iškovojo Joviltas Cibas. Vaikinas abu važiavimus finišavo pirmoje vietoje, gerokai atitrūkdamas nuo persekiotojų. Beje, stebint Jovilto važiavimą peršasi mintis, kad jis galėtų pabandyti startuoti galingesnių motociklų klasėje ir, tikėtina, ten taip pat „įvežtų“ ne vienam vyresniam sportininkui. Antroji vieta klasėje atiteko Domantui Jazdauskui, trečioji – Argaudui Čepui.

Open

Open klasės dalyvių gretose užtikrintą pergalę pasiekė Raimundas Machrovas. Jis abu kartus pademonstravo geriausią rezultatą ir įtikinamą persvarą. Atrodo, kad šiemet Raimundas Machrovas demonstruoja labai gerą formą ir būtų nenuostabu, jei šis vaikinas konkurencingą tempą pasiūlytų pačiam Vytautui Bučui. Šioje klasėje antras finišavo Egidijus Karaliūnas, trečioji vieta atiteko Nerijui Neimontui.

Pradedantieji

Pradedančiųjų klasės gretose pirmoji vieta taip pat buvo pelnyta užtikrintai. Stabilumu ir greičiu sužibėjo Darius Rynkevič, kuris lyderiavo abiejų važiavimų metu. Antroji vieta atiteko Žanui Karaliūnui, pozicija žemiau įsitvirtino Renatas Jankauskas.

Veteranai

Veteranų klasė taip pat turėjo savo lyderį.  Čia dukart pirmas finišavo ir geriausią rezultatą parodė Egidijus Adomaitis. Už jo finišavo Gintautas Kaušius. Trečioje vietoje liko Remigijus Čepas.

ATV

Kiek daugiau permainų kovoje dėl pirmosios vietos įvyko keturračių klasėje...Tarp ATV klasės sportininkų po įnirtingos kovos pirmos vietos prizininku pripažintas Renatas Jegorovas. Tiek pat taškų surinko ir Renaldas Petrulionis, tačiau, remiantis reglamentu, aukštesnė pozicija atitenka tam dalyviui, kuris geriau pasirodė antrame važiavime. Trečiasis ATV klasėse finišavo Jan Bartaševič.

Šiaulių apskrities motokroso taurės varžybų sezone liko dar trys etapai. Artimiausias jų turėtų vykti gegužės 18-ą dieną, taip pat Zoknių motokroso trasoje.