Nukeliavusi į veterinarijos kliniką, iškart pamačiau Lootsi. Ji – visa smulkutė ir mažutė – ramiai tupėjo, įsitaisiusi veterinarei ant kelių, kol ši darbavosi kompiuteriu. Paėmus ją pirmąkart ant rankų, Lootsi padėjo savo nedidelę galvutę man ant peties ir tuomet supratau, kad radau savo draugę.

Kodėl toks vardas – Lootsi? Vardas estiškos kilmės, reiškia „lakūnas“. Tiesiog labai gražiai skambėjo gatvės, kurią praėjome Taline, pavadinimas. Galvojau, kad šis neįprastas vardas, kurį padėjo sugalvoti draugai, tiks neįprastai draugiškai katytei, kasdien išlydinčiai mane į darbą ir pasitinkančiai grįžus namo.

Lootsi turi du smagius įpročius: pirmas jų – niekuomet nepraleidžia progos nukniaukti kokio papildomo maisto kąsnio iš lėkštės (valgydama negaliu užsižiopsoti, nes šis padaras niekuomet nesiskundžia apetito stoka), antrasis – judančių objektų stebėjimas pro langą, ypač naktį ir ypač šviečiant pilnačiai.

VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto „neBrisius.lt“ idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradėjo analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!

Prisijunk prie projekto „neBrisius.lt“! Dėl detalesnės informacijos kreipkitės el. paštu info@ggi.lt.