Keturių jaunuolių komanda – poilsismaltoje.lt įkūrėjas Mindaugas Statkus, žurnalistė Žydrė Dargužytė, latvis Timuras ir kapitonas Alanas iš Didžiosios Britanijos ryžosi socialiniam eksperimentui per kelias dienas įveikti tūkstančius kilometrų keliais ir taip pat jūra bei nugabenti laivą į Maltą.

Projekto iniciatorių laukia iššūkiai Olandijoje, Vokietijoje, Pietų Italijoje, Sicilijoje ir, žinoma, šėlstančioje Viduržemio jūroje.

I diena

Autobusiuku dviaše priekaba jaunuoliai per penkias dienas ketina įveikti kelis tūkstančius kilometrų keliais ir jūra. Įdomu tai, kad jaunuoliai iki tol nebuvo susitikę ir visa tai sugalvojo ir sutarė interneto kanale. Žurnalistei Žydrei Dargužytei teko apsispręsti per valandą! Mindaugas ir Žydrė išskrido į Olandiją ir ten susitiko su Timuru, kuris atlėkė su raudonuoju autobusiuku ir garbanotais plaukais!

Visi šiuo metu lekiame pasiimti priekabos ir laivo! Nė vienas iš socialinio eksperimento dalyvių iki tol nėra vežęs laivo. Paskui laivas bus naudojamas plukdyti lietuvių turistams aplink Maltą, Gozo ir Comino salas! Nei viena Lietuvos transporto kompanija nesutiko transportuoti laivo ir jaunuoliai ryžosi tai padaryti patys, nors iki šiol dar nežino, kaip reiks išgyventi Pietų Italijoje ir Sicilijoje.

Reiks sugalvoti būdą, kad į laivą nepriliptų nelegalų. Miegoti jaunuoliai ruošiasi laive, kad galėtų jį saugoti nuo interesantų pietiečių. Sicilijoje jaunuolius pasitiks kapitonas britas Alanas, kuris padės Mindaugui įveikti Viduržemio jūros iššūkius.

***

Talismanas – džiovinti obuoliai. Mes jau kone dvylika valandų kelyje. Ir taip – mes gyvybingi, vis dar gražūs ir kūrybiški! Jei dabar į mus pažiūrėtų kažkas iš šalies, veikiausiai pasakytų, kad mes visi trys esame šiek tiek ufonautai – juk mums patinka naktis, kelias, paslaptingos šviesos ir nuotykiai, lydimi rimtų iššūkių ir kunkuliuojančių emocijų. Mes tokie patys kaip Jūs, tik kartais šiek tiek labiau atsakingai išprotėję ir skrodžiantys pasaulį nė nedvejodami, ar tai daryti verta, nes mes žinome ir esame ne kartą patvirtinę sau, kad laikas myli drąsius.

Susitikti ir imtis bendro socialinio eksperimento tikrai nebuvo lengva – iš kur galėjau žinoti, kad mūsų su Mindaugu kelionės draugas bus tokių žavių plaukų savininkas, kuris ne tik puikiai vairuoja (šiuo metu laivas net negirdimas, matyt, miega, nes ilgai mūsų laukė), bet ir yra ramus avantiūristas.

Kai jo paklausiau, kodėl mūsų nepažindamas ryžosi tapti nemenkų fizinių ir emocinių pastangų reikalaujančio eksperimento dalyviu, jis tik pažiūrėjo į mane ir ramiai bei užtikrintai tarstelėjo, kad jam patinka imtis to, ko niekad nėra daręs. O Mindaugas mane stebina nuolat - jo projektas auga kaip ant mielių. Ir kaip neaugs, kai įdedama tiek širdies. Jis nesiliauja stebinti kaip ir šįkart, paskambino ir pasakė, kad nusipirko laivą ir greitai stebins Maltą, draugus, bičiulius bei turistus iš Lietuvos.