"Sveiki, Biržų rajone, Kvetkų kaime yra avarinės būklės daugiabutis... Griūna. Nuėjusi į Biržų savivaldybę, gavau tokį atsakymą: "Savivaldybė neturi lėšų,kreipkitės kitą kartą. Bet siųsime komisiją ir griausime pusę namo." Tai buvo gal prieš 3 mėnesius. Iki šiol niekam neįdomu. Yra gyvenančių šeimų. Ant vieno buto greit užgrius betoninė plokštė... Ką daryti? Kur kreiptis? Kaip išleisti vaikus į kiemą? Be to, namas griūna vis tolyn... Artėja prie kitos pusės. Baimė, nerimas. Jei sugrius, tai kur dėtis? Butą susiremontavau tik prieš metus. Jei niekas nieko nedarys, pradės griūti ir mūsų geroji pusė,kas tada, likti gatvėje?" - savo nuogąstavimais dalijosi DELFI skaitytoja.

Biržų rajono savivaldybės komentaras:

"Kvetkų kaime, Pakluonės g. 24, esančiame gyvenamajame name yra 12 butų, 11 iš jų nuosavybės teise priklauso privatiems asmenims, vienas – Biržų rajono savivaldybei.

Didžioji dalis savininkų daug metų savo butuose negyvena, todėl namas yra neprižiūrimas ir dėl šios priežasties minėto namo negyvenamoji dalis pradėjo griūti.

Sprendžiant tolesnį namo likimą, reikalingas visų name esančių butų savininkų susitarimas. Biržų rajono savivaldybei kol kas nepavyko surasti visų butų savininkų, nes yra išvykusių į užsienį arba jų gyvenamoji vieta nežinoma.

Biržų rajono savivaldybės administracijos Papilio seniūnijos seniūnas įpareigotas tęsti butų savininkų paiešką."

Živilė Krikštanavičiutė, Biržų rajono savivaldybės administracijos viešųjų ryšių specialistė.

Biržų rajone, Kvetkų kaime avarinės būklės daugiabutis