Nors skautų draugovė Lieporių gimnazijoje žengia tik pirmuosius žingsnius, tačiau jau aktyviai dalyvauja įvairioje veikloje. Gimnazistai, priklausantys skautams, kartu su savo vadovais dalyvavo Šiaulių tunto renginyje „Kūkū! Labas“, kur jėgas teko išbandyti kukurūzų labirinte. Šeši skautai gimnazistai talkino kitiems savanoriams „Maisto banko“ organizuotoje akcijoje.

Galima pasidžiaugti, kad gimnazistai, dalyvaudami skautų organizacijos veikloje, ne tik ugdo pilietines nuostatas, bet ir gali atskleisti savo kūrybinius gebėjimus – jie ruošiasi respublikiniam skautų dainų konkursui, pasiūlė ir išrinko draugovės pavadinimą „Saulė“. Lapkričio mėnesį planuojamas „Skautnaktis“ – renginys su įvairiomis sportinėmis, kūrybinėmis ir kitokiomis užduotimis.

Pasak gimnazistų, dalyvaujančių skautų draugovės veikloje, jiems puikus pavyzdys yra vadovai, ypač mokytojas Remigijus Pozniakovas, kuris ilgai gali kalbėtis įvairiomis temomis: pasidalyti įspūdžiais iš įvairių šalių, nes pats yra nemažai jų aplankęs, gali diskutuoti apie pomėgius, ypač žvejybą ir protų kovas, ir kt.

Belieka tik pasidžiaugti, kad šiais, vartotojiškais laikais, dar yra entuziastų, tokių, kaip Lieporių gimnazijos mokytojai Remigijus Pozniakovas ir Mangirdas Šlapelis, norinčių ir gebančių dirbti neskaičiuojant nei laiko, nei materialaus atlygio. Smagu, kad gimnazistai savanoriškai gali užsiimti norima veikla, ir tai tik pradžia, nes, pasak mokytojo Remigijaus, „viskas, kas turi pradžią, turi ir tęsinį“.