Šventėje dalyvavo Kazlų Rūdos neįgaliųjų draugijos ansamblis „Sidabrinė gija“ (vadovė Lilovatė Cibulskienė). Vakaronę pradėjo etninės kultūros būrelio „Saulės ratu“ nariai, vadovaujami renginio organizatorės Nijolės Gelgotienės, javų kūlimo pabaigtuvių apeigomis ir dievaitės Gabjaujos, senovėje saugojusios iškultų javų derlių nuo gaisrų, pagarbinimu.

Kiekviena klasė pristatė savo pagal tautines tradicijas padengtą stalą, pagrindinį sveiką lietuvišką patiekalą, atliko sveikos mitybos užduotį. Klasių pasirodymus vertino autoritetinga komisija, sudaryta iš mokytojų ir ansamblio „Sidabrinė gija“ narių. Ansambliečiai mokinius maloniai nustebino savo jaunatviškumu ir energija:  padainavo keletą nuotaikingų jumoristinių liaudies dainų ir ratelių, smagiai bendravo su jaunimu, kartu minė mįsles.

Kai prasidėjo šokiai, nustebti turėjo ir ansambliečiai: tiek šokančių liaudies šokius – ratelius turbūt dar nematė. Salėje laisvos vietos nebuvo. Jei kas dar nemokėjo šokti „Lakyšių“, Transverą“, „Malūnėlį“ ar „Pjoviau šieną“, tai po šios šventės, rodos, visi mūsų mokykloje mokės.

Pora valandų pralėkė kaip akimirka, liko tik pačių mokinių rankomis keptos duonos kvapas, saldaus sūrio skonis, ir smagaus bendravimo prisiminimas, už kurį dėkojame Kazlų Rūdos neįgaliųjų draugijos ansambliui „Sidabrinė gija“. Prisilietimas prie etnokultūrinių tradicijų, tautos etnografinio, kulinarinio paveldo pažinimas, manome, padės mokiniams formuotis sveikos gyvensenos įgūdžius.
                                                                      Šventės organizatorė,
Kazlų Rūdos pagrindinės mokyklos
etikos mokytoja Nijolė Gelgotienė