Vienas, vargšiukas Fredis, taip ir nesulaukė pagalbos – prieš kelias dienas rastas jo kūnelis, o kitas, Ryžykas (taip jį vadina šerėjos), tik per stebuklą gavo šansą išgyventi. Bet čia dar sunku kažką prognozuoti: reikalinga sėkmė, gerų žmonių pagalba ir katinėlio stiprus noras gyventi.

Bėda, kad maitintojai laukė 2 savaites, kol iš Ryžyko liko vieni kaulai ir oda. Neėda, apatiškas, nusilpęs. Jei gyvūno tokia būklė daugiau nei parą, jau reikia susimąstyti, bet nelaukti 2 savaites! Kai tik sužinojome apie vargšą gyvūną, tuoj paprašėme sugauti (juk gyvūnui neėdant jį paimti gali tik pažįstami žmonės!!!). Vos pagautas, tuoj buvo nugabentas į gydyklą (ačiū, Danguole).

Baisu buvo katinėlį paimti ant rankų – atrodė, sulūš! Toks liesas, išsekęs, prarėkęs balsą, visiškai be jėgų! Aukšta temperatūra, įtariamas kažkoks virusas. Viduriuojantis, pilnas įvairiausių išorės parazitų. Atlikome panleukopenijos (maro) testą – neigiamas. Atlikti visi kraujo tyrimai, siekiant sužinoti, ar nėra kažkokių organų funkcijų problemų. Bet kraujo tyrimai geri. 05-18 gydytoja dar nematė jokių virusų požymių, tačiau kitą dieną išlindo kalicivirozės ženklai (pūlingos žaizdelės ant liežuvio, burnos ertmėje, stemplėje) – gyvūnas negali valgyti, negali nuryti, paprastai žūsta dėl išsekimo.

Ryžikas patalpintas į stacionarą – laukia ilgas gydymas: lašelinės, antibiotikai, vitaminai, spec. maistas. Labai tikimės stebuklo. Vargšytis katinėlis - skauda širdį žinant, kiek jis turėjo laukti pagalbos. Ryžiką patalpinome į stacionarą, nes laisvo, patyrusio globėjo, kuris nebijotų virusų – NĖRA.

Todėl visų gerų žmonių prašome pagalbos – paramos gydymui ir stacionarui.

Juk negalėjome jo palikti numirti. Užtenka jau vargšiuko jo draugo Fredžio, kuris taip ir nesulaukė pagalbos dėl kažkokių neaiškių priežasčių! Pikta ir skaudu. Jei nutinka rimta bėda, kaip kad šiuo atveju, skambinkite, rašykite, kol neprisibelsite pagalbos – negalima tiesiog laukti, kol kažkas pasisiūlys padėti, ypač, jei nėra informuotas apie problemą. Kažkoks košmaras.

Ryžykas labai prašo pagalbos. O mes visa širdimi tikime, kad jam pasiseks ir jis pasveiks. Dėkojame!

Susisiekti: info@rainiukas.lt, 868973782, 861558898 (VšĮ „Rainiukas“)