Uptonas Sinclairis (1878–1968) romaną „Džiunglės“ parašė 1905 metais ir atskira knyga išleido 1906-aisiais. „Džiunglės“ Jungtinėse Valstijose buvo ir yra labai svarbus bei reikšmingas romanas, čia angliškas originalas tebeperleidžiamas kone kasmet.

1975-aisiais Sinclairio biografas Leon Harris Sinclairį pavadino reikšmingiausiu rašytoju Jungtinių Valstijų istorijoje – jo „Džiunglių“ paveiktas kongresas dar tais pačiais 1906 metais priėmė naują federalinį Švaraus maisto ir vaistų įstatymą – dėl šio romano amerikiečių stalus ėmė pasiekti higieniškesnė mėsa.

Švenčiant romano šimtmetį 2006-aisiais, literatūrologas Anthony Arthur pirmąjį „Džiunglių“ skyrių įvertino kaip vieną iš pačių geriausių amerikiečių literatūroje. „Džiungles“, kaip privalomą literatūrą, Amerikoje ir šiandien tebeskaito gimnazistai bei literatūros, istorijos, politologijos, verslo etikos studentai. Per ilgą gyvenimą Sinclairis parašė beveik 100 knygų, bet šiandien jis pirmiausia žinomas kaip jaunystės romano „Džiunglės“ autorius.

U. Sinclairio romaną „Džiunglės“ išleido istorinių knygų leidykla „Aukso žuvys“.

DELFI skaitytojai gali nemokamai atsisiųsti sutrumpintą knygos „Džiunglės“ versiją nuo rugsėjo 24 dienos. Popierinė ir elektroninė knyga „Džiunglės“ pasirodys knygynuose nuo šių metų spalio 2 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)