DELFI klausė skaitytojų, ką jie mano apie šių metų „Vaikų Euroviziją“.

„Man patiko Gruzijos atstovai, originali daina ir pateikimas, o Armėnijos - niekuo neišsiskirianti, jau geriau baltarusis už jį pasirodė“, - mano vienas skaitytojas.

„O man labiausiai patiko Barto pasirodymas. Vokalas skambėjo puikiai, apranga gera, choreografija - nuostabu. Tiesiog ačiū Bartui ir jo komandai už atiduotas jėgas, neišblėstančias šypsenas ir žiūrovams padovanotą džiaugsmą. Šaunuolis!!!“, - rašo kitas skaitytojas.

Jam pritaria ir kitas diskusijos dalyvis: „šiemet man labai patiko lietuvių pasirodymas. Didžiausi sveikinimai Bartui! Neskaitant Ukrainos atstovės, pats blogiausias, mano nuomone, buvo Baltarusijos berniuko pasirodymas - na taip neskoningai sukičinto vaiko dainavimo tiesiog juokinga ir gaila buvo klausytis - nesuprantu kokio išsilavinimo to vaiko dainavimo mokytojai...“

„Patiko šių metų lietuvių pasirodymas. Patiko energija, pastangos, paprastumas ir daina. O kiti pasirodymai buvo šiaip sau. Vaikai aprengti suaugusiųjų rūbais, dainos dauguma taip pat nevaikiškos“, - mano dar vienas skaitytojas.

Tačiau mūsų atstovo pasirodymas patiko ne visiems: „Sutinku su nuomone, kad ši daina Bartui visiškai netiko pagal jo išvaizdą. Sutikite, nors jam 14, bet realiai jis atrodo kaip 16 - 17 metų. O tokia balbalaika „Oki-doki“ tinkanti gal 12 - 13 metų vaikui. Jam ta daina jau nebetiko. Iš tokios išvaizdos paauglio jau liaudis reikalauja žymiai daugiau“.

Diskusijos dalyviai kritikavo ir pačią „Vaikų Euroviziją“: „apskritai, į vaikų Eurovizijas reikia ateityje siųsti jaunesnius ir mažesnius. Praktika rodo, kad žavūs leliukai visada sulaukia daugiau simpatijų ir balsų, negu jau gerokai subrendę paaugliai“.

„Kad toks konkursas nereikalingas arba turėtų būti kažkaip skirstoma į amžiaus grupes. Tada gal nereiktų Bartui kaip darželinukui dainuoti „Oki-doki“, o darželinukai nedainuotų apie meilę ir suaugusių jausmus“, - įsitikinęs skaitytojas.

„Visos dainos buvo tiesmukos ir lėkštos. Daugumos dainų buvo iš viso žodžiai keisti. Daug dainų apie meilę. Sunku suprasti kaip gali aštuonmetis vaikas dainuoti apie amžiną meilę ir pan. Dėl mūsų atstovo sunku ką gero pasakyti. Manau, balsuojant, ką siusti į Euroviziją, reiktų palikti galimybę nesiųsti nieko, nesant tinkamam atstovui. Malonu buvo matyti daug Lietuvos vėliavų (greičiausiai nedidelis atstumas lėmė). Kol kas Eurovizijose matosi vien lėkštas „popsas“, - mano diskusijos dalyvis.

Savo nuomonę išdėsto dar vienas skaitytojas: „Man tai apmaudu, kad vaikų Eurovizija darosi vis panašesnė į suaugusiųjų... Joje nebeliko jokio vaikiškumo. Tie patys vaikiukai juda kaip maži bilaniukai, mergaitės panašėja į lady gagas... Ir nebuvo nė vienos vaikiškos, linksmos dainos. Na, gal tik nugalėtojo armėno. Džiaugiuosi, kad jis laimėjo, nors daug kas jo pasirodyme ir nepatiko. Taip pat apmaudu, kad tiek mažai Europos valstybių dalyvauja. Dėl mūsų Barto pasakysiu štai ką: na, negimę lietuviai dainuoti ir nors tu ką! Palyginkit kitų vaikų dainavimą: balsai tvirti, stiprūs, o mūsiškio taip neužtikrintai dreba... Slavai, azijiečiai visada geriau dainavo, todėl ir laimi“.

Dėkojame DELFI skaitytojams už nuomones!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją