DELFI skaitytojus kviečia dalintis įspūdžiais iš visų pasaulio kampelių! Nuotraukas, videomedžiagą ar tekstus siųskite el. paštu pilieciai@delfi.lt arba kelkite į DELFI Pilietis sistemą!

DELFI skaitytojas Andrius Blažys pasidalijo nuotraukomis iš lietuvių šventės Osle.

DELFI skaitytoja Gabrielė atsiuntė nuotraukas iš Mindaugo karūnavimo dienos minėjimo Raseinių rajone, Molovėnų piliakalnio komplekse vykusio šventinio koncerto.

„Koncertavo Lietuvos valstybinis sinfoninis orkestras, vadovaujamas Gintaro Rinkevičiaus. Pagal orkestro muziką dainavo Jeronimas Milius ir Evelina Sašenko. Renginio pabaigoje, 21 valandą, orkestras sugrojo Lietuvos tautinę giesmę ir visi kartu giedojome himną. Koncerte dalyvavo žmonės iš įvairių Lietuvos rajonų. Šis renginys, šioje vietoje, Mindaugo karūnavimo dieną jau tapo tradicija. Tačiau ankstesniais metais buvo rengiami spektakliai“, - laiške rašė ji.

Himną giedojo ir Turkijoje gyvenantyt lietuviai. „Liepos 6 dieną minint Mindaugo karūnavimo dieną, Turkijos lietuviai prisijungė prie jau tradicija tapusio bendro projekto „Tautiška giesmė“ aplink pasaulį. 21 val. vietos laiku iš Antalijos miesto nuo pat Viduržemio jūros, laužui nušviečiant naktinį dangų sklido lietuvių balsai. Būti suvienytiems vienos „Tautiškos giesmės“ Turkijos lietuviams - tai būti vieningos tautos dalimi. Susirinkusieji pasižadėjo, kad tautiškų renginių šioje šalyje tik daugės“, - rašė skaitytojai.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją