Žinių apie mokyklos ištakas, jos kūrimąsi, augimą ir keitimąsi mokiniai sukaupė apsilankę gimnazijos muziejuje, pamokose, vedamose istorijos mokytojos S.Petrušinos.

Viktorinoje šeštokai prisiminė, kada mokykla įkurta, kokiu raktu ji buvo „atrakinta“, kodėl vadinama Dainų vardu, ką „sako“ mokyklos vėliava, kaip keitėsi mokyklos pavadinimas, kiek „ištikimiausių“ mokytojų, dirbančių mokykloje nuo jos įkūrimo, veda mokinius į žinių šalį, kokie įžymūs žmonės yra baigę Dainų mokyklą, ir atsakė į daugelį kitų klausimų.

Viktorinos pabaigoje, padarius išvadą, kad šeštokams gera būti kartu, kad drauge lengviau įveikiami visi sunkumai, kiekvienai klasei buvo įteikti diplomai, patvirtinantys, kad Dainų progimnazijos istorijos žinių patikrinimas sėkmingai išlaikytas.

Švenčiant Šiaulių Dainų progimnazijos 35-erių metų jubiliejų, Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje buvo aukojamos iškilmingos Šv. Mišios už Dainų progimnazijos bendruomenę.

Prieš Šv. Mišias visi susikaupė bendrai Rožinio maldai. Gerbiamas klebonas monsinjoras Vytautas Kadys tarė laiminančius, Dievo ir artimo meilės kupinus žodžius. Jis teigė, kad mes liudijame tikėjimą ne tik žodžiais, bet ir malda bei prasmingais darbais. Klebonas monsinjoras pašventino mokyklos vėliavą, kurią įnešė 8a kl. mokinys Vaidotas Daukša.

Mokyklos direktorius Viktoras Varanavičius nuoširdžiai pasveikino visus su mokyklos 35-erių metų jubiliejumi, pristatė trumpą mokyklos istoriją.

Švenčiant Eucharistiją, aštuntų klasių mokiniai atnešė atnašas, skirtas Aukos liturgijai.

Po Šv. Mišių pakiliai, šventiškai nusiteikusi gausi Dainų progimnazijos bendruomenė giedojo Lietuvos himną.

Parapijos klebonas monsinjoras išlydėdamas visus palaimino, vaišino pašventinta duona.