„Šių metų bulvių derlius išties buvo gausus, bet labiausiai nustebino viena bulvė-karalienė, sverianti apie kilogramą. Su ja galima ir šeimyną, ir kaimynus pamaitinti, o ir forma itin pikantiška“, – juokavo DELFI skaitytoja Aistė Adomaitienė, milžinišką bulvę iškasusi darže Kalvarijoje.

Marijampolėje gyvenanti moteris sakė, kad pirmą kartą rado tokį didelį laimikį. „Daug bulvių nusikasėm, visos didelės, bet ši – pati didžiausia“, – pasakojo ji. Kol kas šeima dar nenusprendė, ką gamins iš tokios didelės bulvės.

Vaida Lapinskienė šiais metais žemėje rado ypatinga derlių kurį pavadino „Meilės derliumi“.

„Nors bulvių buvo vos penkios vagos, kiekvienoje vagoje radom po širdelę. Juokaujame, kad bulvės tokios turbūt dėl to, kad jas auginome su meile... Šios gražuolės bulvės užderėjo Pakruojo rajone, Preičiūnų kaime, Lapinskų darže!“, – rašė moteris.

Grynas.lt redakcija jau rašė ir apie skaitytojos Reginos derlių – 1,250 kg sveriančią bulvę. Vis dėlto ši bulvė Lietuvos mastu nėra didžiausia iš didžiausių – 2000 m. agentūra „Factum“ prie Lietuvos kultūros fondo į Lietuvos rekordų knygą įrašė didžiausios bulvės rekordo pakeitimą – bulvės rekordininkės svoris siekė 1,814 kg.

Ir jūs užauginote išskirtinę daržovę ar augalą? Pasidalinkite nuotraukomis ir aprašymu el.paštu pilieciai@delfi.lt ir parodykite visiems, kokios gėrybės auga Jūsų darže!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)