Jų pasakojimų gausu tiek komentaruose po šiuo, tiek po ankstesniu, našlio Antano iš Vilniaus tekstu, kuriuose svarstoma, kam santykius kuria žmonės, tarp kurių – didelis amžiaus skirtumas.

Dalijamės komentatorių pasakojimais apie tai, kaip jiems ar jų pažįstamiems sekėsi būti kartu, nepaisant skiriančių metų.

Su vyresniu žmogumi kurti santykių nenorėtų

DELFI komentatorius „Ojoj“ buvo griežtas – vyresnis šio anonimo draugės vaikinas jam įspūdžio nepadarė: 15 metų vyresnis vyras neva nespėja paskui merginą ir jos draugus.

„Tai kad ir be straipsnio aišku, kad kokia ten meilė būti su dieduku. Mano draugės „vaikinas“ – 15 metų vyresnis už ją. Vyras, atrodo, ir sportuoja ir prisižiūri save, bet, va, plaukėm pernai baidarėm ir nuvargo diedukas. Visi dar nori plaukti, o tas nebegali – paduso. Nuėjom visi į naktinį barą paūžt, šokam, durniuojam, o tas jau tik prisėst nori. Nu tai ką su tokiu veikti? Aišku, kad nei daugiau keliauti kur kartu kviesi, nei norisi su juo kažką veikti. O jei vyras kokius 20 metų vyresnis, tai iš viso. Netikiu, kad kažkokia ten meilė gali būt tarp jų. Na, nebent kol jai 20-imt, o jam 40-imt. Bet jei jai 40-imt, o jam 60-imt, tai tada liūdesys“, – apie savo draugės antrąją pusę pasakojo „Ojoj“.

Apie tai, kad sudėtinga kurti santykius, kai antra pusė – vyresnė, prisipažino ir mergina, slapyvardžiu „Aš“. Ji pasakojo, kad gyvena su 10 metų vyresniu vyru, tačiau laiminga nesijaučia.

„Aš pati gyvenu su 10 metų vyresniu. Atrodo, nuostabu: labai rūpestingas, galiu keliaut į kokią šalį panorėjus, rūpinasi manim kaip vaiku, sumuštinius į darbą sutepa, lovoje viskas ok, bet nu jaučiasi tas skirtumas nors tu ką! Jis bėdoj visada pagelbės pinigais, nors aš pati uždirbu Norgėj pakankamai,bet... Tiesiog nebėra dėl ko stengtis, nes viskuo pasirūpinta (pati negaliu patikėt, ką rašau, nes anksčiau, kai viena gyvenau, galo su galu nesudurdavau, galėjau tik pasvajoti apie tokį gyvenimą). Vis tiek darau išvadą, kad geriausia – panašaus amžiaus žmonės(...). Merginos labai apsigauna tekėdamos už senių, man jų labai gaila, o autorė labai nuoširdžiai parašė“, – rašė komentatorė, slapyvardžiu „Aš“.

Kita moteris pasakojo, kad ji laimingiausia su jaunesniu vyru. Moteris nepritarė, kad daug vyresnis vyras – tinkama partija jaunai merginai.

„(...) Įdomu, kodėl visiškai savarankiškos, daug uždirbančios moterys tokių pensininkų neieško..? Pas jas dažniausiai – jaunesni... Pati išsiskyriau su 7 metais vyresniu, dabar turiu 4 metais jaunesnį draugą... Super, net 5 metais vyresnio nebenorėčiau..., – rašė DELFI komentatorė „Rut“, diskutuodama su kitais komentatoriais. Kitam komentatoriui pasišaipius, kad ji išlaiko antrąją pusę, moteris tęsė mintį. – O kas sakė, kad aš jį išlaikau? Jis – pasiturintis vyras, mūsų pajamos panašios. Be to... Vyras yra vyras, už viską, kartu praleidžiant laiką, moka jis. Aš galiu dovaną padovanoti gimtadienio ar Kalėdų proga... Aišku, jeigu reikėtų padėčiau, tik kažin, ar sutiktų. Mūsų išvaizdoje metų skirtumo nėra, aš atrodau jauniau... Ir jam dar reikėjo pavargti, kol sutikau. Fainas, protingas žmogus... Gražus treniruotas kūnas, visiškas atitikimas lovoje... Super. Aišku, gyvenimui nesiryžčiau, nes anksčiau ar vėliau tie skirtumai išlįs. Bet tam rinkčiausi maksimum 2 metais vyresnį... O geriausiai – vienmetį.“

Amžiaus skirtumas trukdo ne visiems

Vis dėlto, ne visų patirtys – tokios neigiamos. Ne vienas komentatorius pasakojo, kad kurti santykių amžiaus skirtumas netrukdo.

„Maniškis – vyresnis 17 metų, nėra, nebuvo ir nebus už jį geresnio. Visur: ir mylimės fantastiškai, ir žmogus puikus. Kas liečia jaunus... Draugystė netverdavo daugiau savaitės, visiškai kvaili. Na, taip jau man teko. Gal aš, kaip vaikystėje sakė mano mama, „sena-jauna“, pernelyg subrendusi, nemėgau vakarėlių, lakstymų, man visi tie jaunimo pobūviai būdavo kažkas kraupaus, baisaus, neįmanomo. Man reikėjo lygiaverčio, brandaus žmogaus, jau ne viena dešimtis metų kartu mes, ir vaikų jis turi, ir anūkų jau sulaukėme. Taip, sakau, sulaukėme, nes vaikus pažįstu irgi tiek pat, ir sutariame puikiai. Tau šlykštu, tai ir šlykštėkis, o man nuostabu“, – dalijosi skaitytoja savo meilės istorija.

Kitos skaitytojos istorija – panaši. Ją ir mylimąjį taip pat skiria 17 metų.

„Skirtumas – 17 metų. Pinigai? Alga – vos daugiau MMA. 1993 m. auto. Žinomumas? Kam žinomas eilinis vairuotojas? Ir pats mylimiausias vyras. Nes mylintis, atsakingas, gerbiantis, doras ir nuoširdus. Kodėl ne vienmetis? Vienmečiai tiesiog itin durni ir p***** vietoj galvos. Dėl jo išduos viską. Jokio supratimo apie vertybes ir bendravimą. Žemiau plintuso. O kartu mes jau daug metų“, – santykiu su vyresniu vyru džiaugėsi skaitytoja.

Komentatorė, slapyvardžiu „Ji“, prisipažino, kad tarp jos ir vyro esantis 18 m. skirtumas jai taip pat visiškai netrukdo.

„Įsimyli jaunos merginos visokius vyresnius vyrus, ne tik politikus ar dainininkus, tik apie nežinomų žmonių meilę niekas per visus kanalus neskelbia. Mano vyras šiuo metu dirba staliumi – jam darbas su medžiu išties malonus. Jis – 18 m. vyresnis. Mano šeima daug labiau pasiturinti nei vyras. Kadangi tai – tema, kuria retai kas atsiveria, tik kelis kartus (nepamačius gyvai antros pusės) teko su nepažįstamomis moterimis išsikalbėti apie jų vyresnius vyrus. Ne visada jie aptekę pinigais, tačiau turi keletą bendrų savybių. Yra sportiški, išsilavinę (ar bent apsiskaitę ir pakankamai protingi) bei (pagaliau) subrendę, tačiau vis dar jaunatviški. Nors neabejoju, kad kartais tas statusas ar pinigai kai kurioms merginoms apsuka galvas, bet su pinigais ir statusu ir jauniklių būna. Pavyzdžiui, manęs ir daug turtingesnis nei maniškis mano bendraamžis nebūtų sudominęs. Nebent būtų itin brandaus mąstymo, dvasingas, suprastų mano pomėgius ir t.t. O dažniausiai su jaunais jausdavausi kaip tokia močia, kuri turi rūpintis vaikučiu. Ir nieko keisto, jie ką tik iš po mamos globos, to iš moters ir tikisi...“, – rašė komentatorė slapyvardžiu „Ji“.

Savo nuomonę išreiškė ir su jaunesne moterimi bendraujantis vyras. Jis sakė, kad šiuo metu su bendraamže savęs neįsivaizduoja.

„Esu garbaus amžiaus ir turiu draugę, 12 metų jaunesnę. Skirtumas irgi solidus, bet ne dešimtimis metų skaičiuojamas. Reikia atsiminti, kad ne visi vienodai pasenę, sunešioję kūną ir dvasią ateiname į tą garbų amžių. (Pavyzdžiui) Žmogus – sportavęs, vėliau visą gyvenimą neatsipalaidavo, lavino toliau kūną, rytais – mankštos, baseinai, dviratis, aktyvus gyvenimo būdas.

Bėgant metams žmonės keičiasi, kinta daugelio tiesų supratimas, gyvenimo filosofija, pasaulėžiūra viskas pasikeičia. Kaip norit, taip sakykit, bet aš šalia savęs vienmetės moters nebeįsivaizduoju. Ji paprasčiausiai nebespėtų su manim per gyvenimą. Štai tada tie 12 metų ir viską išlygina. Bet kai skirtumas – daugiau nei 20 metų, čia jau per daug bet kokiu atveju. Neįsižeiskit, moterys, bet daugelis iš jūsų, kad ir turėdamos laisvo laiko, apie fizinę kūno kultūrą net nepagalvojat. Taip kad kiekvienam savo“, – apie savo gyvenimą papasakojo komentatorius slapyvardžiu „Negrandas“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti, pasidalyti kitokia nuomone? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)