Pirmą vietą užėmė Katarzyna Kuckiewicz (metinių kategorija) ir Simonas Saarmann (bendra kategorija), antros vietos laimėtoja pripažinta Violetai Tymul (metinių kategorija) bei Katarzynai Kuckiewicz (bendra kategorija), trečia vieta skirta Tadeuszui Fedorowicz (metinių kategorija) ir Ryszardui Sylobrytui (bendra kategorija).

Nuoširdžiai sveikiname laimėtojus ir dėkojame už didelį įsitraukimą bei įspūdingą įrašų skaičių!

Konkursas vyko dviejose kategorijose. Pirma kategorija apėmė tris svarbias metines, iškilmingai minimas Lenkijoje 2014 metais – Nepriklausomybės 25-metį, įstojimo į NATO 15-metį bei įstojimo į ES 10-metį. Antra kategorija – bendra – geriausias straipsnis ar daugiausiai straipsnių apie Lenkiją, paskelbtų lietuviškuose „Vikipedijos“ puslapiuose.

Konkurso dalyviai turėjo parašyti arba papildyti arba išversti į lietuvių kalbą straipsnius apie Lenkiją. Straipsnių temos turėjo būti betarpiškai susijusios su Lenkija, t.y. apie žinomus lenkus, lenkų kultūrą, mokslą, tradicijas, istoriją.

Kai kurie tekstai buvo publikuojami DELFI Piliečio rubrikoje.

Konkurso dalyviai iš viso parašė 234 naujus įrašus. Jie rašė apie žinomus lenkus, svarbias Lenkijos institucijas (universitetai, muziejai ir kt.), Lenkijos dalyvavimą tarptautinėse organizacijose bei iniciatyvas.

Konkurso abiejose kategorijose laimėtojai laimėjo keliones dviem asmenims į jų pasirinktą Lenkijos miestą, antros vietos laimėtojams skyrėme planšetinius kompiuterius, o trečios vietos laureatams bus įteiktos Lenkijos ambasados parinktos knygos, plokštelės ir suvenyrai. Specialus DELFI prizas buvo įteiktas Simonui Saarmanui – pirmosios vietos laimėtojui bendrojoje kategorijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)