„Marijampolėje per dvi akcijos dienas buvo surinkta mokyklinių prekių už daugiau nei 8 tūkst. litų, pernai trijų dienų akcijos rezultatai siekė 20 tūkst.“, – apie rezultatus pasakojo vienas iš akcijos organizatorių Ramūnas Burokas.

„Buvo surikta 300 komplektų mokyklinių sąsiuvinių, 200 rašiklių, 150 pakų spalvoto popieriaus, 200 pieštukų, 60 vienetų akvarelės, 63 kuprinės ir daug kitų mokyklai reikalingų prekių“, – vardino R. Burokas.

Panaši situacija ir kituose Lietuvos miestuose – prekių, lyginant su praėjusiais metais, surinkta perpus mažiau. Tiesa, jei pernai metais akciją palaikė Vilnius, Šalčininkai, Lazdijai ir Mažeikiai, tai šiemet prie šių miestų prisijungė Kaunas, Klaipėda ir Panevėžys.

„Akcijos rezultatai tikrai nenuvylė. Manau, priežastis, kodėl žmonės paaukojo mažiau prekių – dabartinė ekonominė situacija ir vyraujantis nedarbas“, – tvirtino R. Burokas.

„Žmonės pirko prekes ir dėjo į vežimėlius, tačiau, jei pernai nupirkdavo kuprinę, sąsiuvinių, pieštukų ir rašiklių, tai šiemet apsiribojo tik sąsiuviniais ir rašymo priemonėmis“, – pasakojo ne pirmus metus akcijoje dalyvaujanti savanorė Vaida Kelerytė. Marijampolėje prie akcijos prisidėjo 24 savanoriai iš įvairių nevyriausybinių organizacijų.

Visos surinktos prekės bus surūšiuotos ir, bendradarbiaujant su Marijampolės Socialinių reikalų departamentu, padovanotos toms šeimoms, kurioms sunkiausia paruošti vaikus mokyklai. Planuojama, jog paramą gaus apie 50 nepasiturinčiai gyvenančių šeimų.