1. Pats lengviausias būdas – nueiti į svečius pas draugą ar draugę. Kad būtų smagiau, galima grįžti į Viduramžius ir atvykti be jokio įspėjimo. Aišku, yra tikimybė, kad draugas arba draugė nebus namie. Tada gali tekti iš kišenės išsitraukti išmanųjį telefoną, paskambinti ir paklausti, kada grįš. Jei negrįš – pats kaltas, kad rizikavai ir atvykai be įspėjimo. Tačiau, kaip sakoma, kas nerizikuoja – negeria šampano. Jei neįspėsi, o draugas bus namie, jis gali labai apsidžiaugti ir netgi pavaišinti tave šampano taure.

2. Tinkamiausias merginoms, bet tinka ir vaikinams – susitvarkyti spintą. Dažnai, tvarkantis spintą, po ilgo laiko galima atrasti visiškai naujų senienų. Kartais užmirštas daiktas gali būti sprendimas, kuo apsirengti pirmadienį. Taip pat drabužiai, kurie jau nebekelia susižavėjimo, gali kam nors puikiai tikti. Geros širdies žmonės tokius drabužius atiduoda broliukams, sesutėms, pusbroliams, kaimynų vaikučiams, daugams, vaikams iš vaikų namų ir pan. Taip pat spintos radinius galima parduoti ar išsimainyti įvairiuose internetiniuose tinklalapiuose. Taigi, tavo nebemylimas megztukas gali „uždirbti“ kitam savaitgalio praleidimui.

3. Išvargusiems – patarimas atsipalaiduoti ir tiesiog pamedituoti. Dažnai nuo nuolatinio skubėjimo pamirštame pabūti tyloje ir tik su savimi. Dešimt minučių susikaupimo, klausantis ramios muzikos ir visiškai apie nieką negalvojant, gali atpirkti visos savaitės skubėjimą.

4. Norintiems nustebinti, siūlau parašyti TIKRUS laiškus. Kiek žinau, nei vokas, nei pašto ženklas dar neišnyko, tačiau po truputėlį nyksta nuoširdumas ir šiluma. Atrodo, tuoj užmiršime kam išvis reikalinga pašto dėžutė, nes net ir laiškai dėl mokesčių vis dažniau keliauja į elektronines pašto dėžutes. Manau, laiškas, rašytas ranka, tikrai garantuos šiltą sekmadienio vakaro praleidimą, o adresatui šimto procentų nustebimą. Tiesa, šis būdas šiek tiek kainuos, nes vokas ir pašto ženklas gali atsieiti apie du litus. Jei tiek neturite, pirmiausia galite užsiimti antruoju sekmadienio praleidimo būdu.

5. Draugų ar šeimos grupei – susiorganizuoti orientacines varžybas savo mieste (nebijantiems labai pavargti, galima ir kitame mieste). Kaip viskas vyktų, priklauso nuo pačių organizatorių išmonės. Pats paprasčiausias būdas tiesiog pasiimti miesto žėmėlapį, užsimerkus besti bet kur ir bandyti kuo greičiau iki ten nusigauti. Iš pradžių atrodo paprasta, tačiau ar esate tikri, kad žinote visas, net ir mažiausias gatveles? O naktį?

6. Drąsiems ir bendraujantiems – simuliacija. Ne, nereikėtų simuliuoti ir gulėti lovoje. Šis būdas tinkamas ir vienam, ir su draugais, galima rengti net varžybas. Simuliacijos esmė – turimą daiktą išsimainyti į kuo geresnį. Pavyzdžiui, turi degtuką, jį gali bandyti išsimainyti į plaukų segtuką ar saldainį, tada į dar didesnį daiktą. Svarbu – nepamiršti mandagumo ir APSIMAINYTI. Žmogus, gavęs degtuką, neturi jaustis blogai, kad atidavė už jį segtuką ar kažką panašaus. Esu girdėjusi, jog vienas vyriškis, pradėdamas nuo degtuko, gavo automobilį. Žinoma, negarantuoju, kad ir jūs mainydamasis gausite automobilį, nes tai tikriausiai ne vienerių metų darbas, tačiau linksmas laiko praleidimas – garantuotas.

7. Norintiems pasinerti į prisiminimus – senų nuotraukų peržiūra. Bežiūrint nuotraukas, ant nugarėlių galima kažką užsirašyti, kas dar labiau atspindėtų nuotraukos prisiminimą. Taip pat turintiems nemažai arba nors keletą rėmelių galima juos atnaujinti kitomis nuotraukomis.

8. Nuotykių ieškotojiems – kelionė autostopu. Patarimas keliauti ne vienam, nes dviese ir smagiau ir daug drąsiau. Pirmą kartą autostopu galima keliauti netoli, kad ir dešimt kilometrų. Tačiau turintiems drąsos, galima ir daugiau. Daugelis tokį keliavimo būdą kritikuoja arba bijo, tačiau ilgiau taip pakeliavus – nebegali sustoti. Juk tai visiškai nieko nekainuoja, gali keliauti, kad ir šimtus tūkstančių kilometrų ir svarbiausia – susipažinti su įvairiausiais žmonėmis. Nustebsite, kiek istorijų galima išgirsti kelionėje. Aišku, toks keliavimas turi savų minusų, bet kaip jau minejau, kas nerizikuoja – negeria šampano.

9. Mylintiems gyvūnus – kelionė į gyvūnėlių globos namus. Tikriausiai net nereikia paminėti, kad buvimas su gyvūnu, žmogų ramina. Valanda, praleista su likimo, bet dažniau šeimininko nuskriaustais gyvūnėliais, gali ne tik nuraminti, bet ir labai pakelti nuotaiką. Galbūt vienam iš jų suteiksite net ir naujus, šiltus namus.

10. Šaltam,speiguotam vakarui, kai net orlaidę atidaryti baisu – siūlau paskaityti knygą. Juk kuo toliau, tuo rečiau atsiplėšiame nuo kompiuterio ( na, jei vis tiek sunku atsiplėšti nuo kompiuterio, yra nemažai elektroninių knygų). Knyga gali priversti ne tik pamąstyti, bet ir pafantazuoti bei atsipalaiduoti. O ko daugiau reikia ramiam sekmadienio vakarui, kai nori tiesiog pailsėti?

O kokios Jūsų idėjos geram laiko praleidimui sekmadienį? Dalinkitės patarimais su kitais DELFI skaitytojais - rašykite el. pašto adresu pilieciai@delfi.lt su prierašu „ką veikti sekmadienį“.