Tiapulė - beveislė, baltai kreminės spalvos, su šiek tiek rausvomis nukarusiomis ausytėmis kalytė. Pūkuota, ilgu kailiuku, rožine nosyte ir atsikišusiu į priekį apatiniu žandikauliu. Ant gerų, patiklių akyčių - baltos dėmės, nes mažytė labai silpnai mato.

Tiapulė labai sena, ji praktiškai nieko negirdi, todel šaukiama vardu nereaguoja. Vadovaujasi pagrinde uosle. Bet vis dar daug energijos turinti ir pakankamai sveika, kad bėgtų ir bėgtų, ieškodama namų... Mažutė blogai orientuojasi net pažįstamoje erdvėje, todėl ji turėtų būti lengvai pastebima gatvėje. Draugiška ir patikli, ji tūrėtų eiti prie žmonių ir prašytis į laiptines, nes labai nori namo.

Dingo ketvirtadienį vakare. Šeimininkas išvedė pasivaiksčioti ir kartu išmesti šiukšles. Priėjęs prie šiukšliadėžės padėjo pavadėlį ant žemės tam, kad išmestų šiukslių maišus. Kai atsisuko paimti šuns, jos jau nebuvo. Šuniukas paprastai niekur niekada nebėga. Visą gyvenimą vaikščiojo be pavadėlio, tik senatvė privetrė laikyti ją arčiau…Šįkart, matyt, nuskubėjo, kaip manė, namo, nes ten jos laukė maistukas. Deja, nubėgo į kitą pusę ir pasimetė.

Dviejų žmonių paieškos nuo 21.30 val. Iki 3 val. nakties nedavė rezultato. Tą pačią naktį buvo išklijuoti skelbimai Viršuliškėse, arti dingimo vietos. Per kitas porą dienų skelbimai buvo išplatinti Viršuliškėse, Justiniškėse, Pašilaičiuose, kai kur Karoliniškėse ir Fabijoniškėse. Penktadienį ją matė Justiniškėse, prie Biržiškos mokyklos, šeštadienį - Pasilaičiuose. Daugiau skambučių su tiksliomis nuorodomis nesulaukėme. Dažnai skambina žmonės dėl kitų panašių šuniukų, bet mūsiškės niekas kol kas neranda.

Manome, kad Tiapą kas nors jau priglaudė arba ji vis dar lauke ir būna įleidžiama į laiptines naktimis. Bandome kuo plačiau ieškoti ir skleisti žinią, nes mažytė tikrai visiškai nesavarankiška ir būtinai turi būti rasta kuo greičiau ir atvežta namo.

Mums padeda jau daug žmonių, daug pažįstamų ir nepažįstaųu…Bet kol kas neturime rezultatų...Galbūt kažkas kžzką matė, žino ar priglaudė vargšę 16 metų kurčią ir beveik aklą mažytę…Praneškite, prašau.. Jeigu kažkaip galite padėti ieškoti, parašykite, nes tikrai reikalinga pagalba. Mes būtinai atsilyginsime radusiems.

Kreiptis telefonu: +37067060915 (Ženia)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)