Šitam pasakų parke yra įsikūrusios kelios katinėlių šeimynos, kurios kol kas kaip žiogeliai pievoje žalią dieną nerūpestingai vasarinį gyvenimą švenčia. Šiuo metu gerų žmonių dėka visas tas būrys turi sotesnį kąsnelį, rūpestingą maitintoją ir gerą kastruotą dėdę katiną-auklę, kuris katėms mamoms padeda pasirūpinti mažyliais. Taip taip, viskas daugiskaita.

Kates mamas suskaičiavom keturias (4), dvi iš jų turi po penkis mažiukus, kitos dvi kol kas savo vaikų nerodo, tai dar nežinome, kiek jų yra. Vieną katytę suspėjome sterilizuoti, nors jau ir laukėsi, bet dar nebuvo per vėlu. Katytė jau grąžinta į savo teritoriją, atsigavusi, pagijusi, „nuparazitinta“ ir paskiepyta nuo pasiutligės. Jos sterilizacijai pinigus taip pat jau paaukojo geri žmonės. Surinkta didžioji dalis paramos ir kitų kačių sterilizacijoms, bet yra viena didelė problema – kur dėti mažiukus? Jie dar per maži, kad paliktum juos vienus be mamyčių net ir kelioms dienoms, mamos juos jau pradėjo išvedinėti ir mokyti, jie jau ir patys pradėjo kaip tikras vaikų darželis nedrausmingai bandyti pabėgti iš mamyčių akiračio.

Gal kažkas norėtų, galėtų priglausti vieną iš mažylių ar sutikti pagloboti iki padovanojimo? Galbūt kažkas galėtų paremti mažylių globos išlaidas (nuparazitinimą, maistą, kraiką)? Resursų juos „susirinkti“ šiuo metu visiškai neturime...

Bėda yra ne tik prasidėję mokslo metai, kai mažyliams ten pavojinga ir dėl mokyklon vėl sugrįšiančių vaikų. Bėda yra ta, kad „pasakų parkas“ yra nupirktas vienos statybų bendrovės, kuri ten statys tikrai ne katinėlių prieglaudą. Todėl kuo mažiau jų ten pasiliks, tuo bus jiems patiems saugiau. Ir aišku, maitintoja viena pati tokio būrio, apie 30 uodegų, neišmaitins...

Jei kuo nors galite padėti – globa, parama, namais bent vienam mažyliui – praneškite tel. 8 698 87797 arba el.paštu info@rainiukas.lt, bandysime gaudyti mažylius. Tokiu atveju būtų galima iškart gaudyti sterilizacijai ir tos gaudomos šeimynos mamą-katę. Mažyliai dabar – dar labai tinkamo amžiaus, kai dar galima juos visiškai pripratinti prie žmogaus. Laikas tiksi jų nenaudai... Nuotraukos kol kas yra vienos šeimynos, kuri yra pavojingiausioje vietoje ir ją pirmiausia reikia gelbėti.