Amoniukas šokiravo savo išvaizda: nušiuręs, purvinas kailiukas, beprotiškai sulysęs, o valgyti puolė lyg išprotėjęs. Tikėjomės, kad liesumas yra badavimo priežastis, ir netrukus mes sočiom ir didelėm porcijom ištaisysim situaciją. Tačiau po kelių dienų išryškėjo gilesnės bėdos: Amonas išalkęs puldavo valgyti, o po kelių didelių kąsnių, susirangydavo savo guoliuke, tapdavo abejingas, liūdnas ir maistas tuoj pat būdavo pamirštas.

Nunešus į veterinarinę kliniką ir nuodugniau patikrinus būklę, paaiškėjo, kad Amonas kenčia nuo kalcivirozės (atsivėrusių opų burnoje, kurios kelia didžiulį skausmą) ir dėl to net ir norėdamas, negali valgyti, taip pat pakilusi temperatūra. Gydymas jau pradėtas.

Šią akimirką mūsų didžiausia svajonė, po kelių savaičių (gal po mėnesio) parodyti Jums tą patį, bet visiškai kitokį Amoną – stiprų, gražų, degančiomis akimis ir svarbiausia sveiką Amoną. Bet dabar mums labai reikalinga Jūsų pagalba ir palaikymas.

Jei tik galite prisidėti prie Amono gydymo, paaukoti galite į „Naminukų“ sąsk. mokėjimo paskirtyje nurodžius palinkėjimą „Amonai, sveik“.

Norėdami pasidomėti dėl Amono sveikatos, arba aplankyti, kreipkitės į „Naminukus" tel. 8 648 30077 (Vilnius).