Pirmasis taškas - prie vieno iš Viršuliškių gatvės daugiaaukščio pusrūsių. Jo anga išeina tiesiai prie kirpyklos laiptų, o toje angoje kažkoks jungtinių šeimynėlių darinys. Mūsų žiniomis šiuo metu ten gyvena keturios suaugusios katės bei katinai ir trys maži kačiukai (vieną gaudyklės pagalba vakar pavyko sugauti ir perimti į „Naminukų“ globą).
Antrasis taškas- šeimynėlė su keturiais kačiukais, įsikūrusi prie gretimo daugiabučio (jos dar nematėme).

Deja, tokiais atvejais, kai jų tiek daug, visų išgelbėti nepavyksta, bet kaip visada stengiamės iš savęs išspausti tiek, kiek tik pajėgiame.

Todėl dabartinis mūsų planas - ieškoti globos mažyliams (jiems apie 2 mėn.), gaudyti juos, socializuoti globoje ir ieškoti namų, gaudymo įrangos pagalba sterilizuoti visas pagrindinių taškų „motinėles“.

Jau nuveikti darbai: su gaudykle pavyko pagauti iš pirmojo taško du „tėvukus“, kurie vet.klinikoje paaiškėjo esą katės, o ne katinai. Abi sterilizavome ir paleidome atgal. Taip pat iš to paties taško pavyko sugauti vieną mažylį, tad mūsų skaičiavimais ten liko dar trys.
Reikalinga pagalba:

1. Parama katyčių sterilizacijoms, benzinui važinėjant gaudyti ir į vet.klinikas, pagautų mažų kačiukų kokybiškam maisteliui, nukirminimui, nublusinimui, taip pat vaistams (pusrūsio kačiukams beprasidedantis „rinotracheitas“).

2. Laikina globa pagautiems mažyliams. Globa reikalinga ypatingai, nes pagalbos prašymų tokia galybė ir vietų pas savanorius nebėra, tad laukiame pagalbos, kas gali pagloboti po vienu, du ar tris kačiukus (visomis priežiūros priemonėmis aprūpintume).

3. Žmonės, gyvenantys Viršuliškėse ar kažkur netoli ir galintys padėti gaudyti kates iš mūsų minėtų taškų.

Mielieji, žinome, kad pagalbos prašymų daug ir vienas už kitą svarbesni, bet labai prašome pagelbėti ir mums šiame „Viršuliškių projekte“. Jei galite padėti su gaudymu, laikina globa ar parama, skambinkite „Naminukams“ 8 647 30077 (Goda), 8 608 86707 (Santa)