Kuriantis šiose patalpose buvo matyti, kad grindų būklė abejotina, tačiau anuomet keisti viską iš esmės nebuvo nei laiko, nei pakankamai lėšų. Žinoma, tiek „Tautmilės“, tiek jos savanorių galvose visada verda planai, ką praplėsti, sutvirtinti, pakeisti, pristatyti, bet...

Visų svarbiausia, kad visi prieglaudėlėje apsistoję keturkojai būtų sočiai pavalgę, paskiepyti, apsaugoti nuo parazitų, turėtų savo daiktelius, sergantieji būtų tinkamai gydomi, na, o kas lieka, būtų panaudojama „laikinųjų namų“ sąlygoms gerinti. Tačiau kas lieka? Dažniausiai tik švilpiančio vėjo garsai kišenėse...

Jau žiemą pradėjusios skilinėti grindų plytelės rodė, kad gero nelauktume. Tačiau visai neseniai pagrindiniame kambaryje atsivėrusi skylė grindyse privertė gerokai sunerimti. Trauktis nebuvo kur. Pradėjus ardyti grindis, blogi spėjimai pasitvirtino: išpuvo pagrindinis balkis laikantis didžiąją dalį konstrukcijos. Taip prieglaudėlė prarado kačių kambarėlį ir pusę pagrindinio šunų kambario. Tvarkymosi ir dezinfekavimo sąlygos toje srityje tapo itin minimalios. Reikia ardyti ir tvarkyti likusią dalį kambario, tačiau to neįmanoma padaryti neatstačios jau išardytosios kambario pusės.

Žinot ko šiuo metu daugiausia yra „Tautmilės Prieglaudėlėje“? Linksmų, išdykusių ir pasimetusių šuniukų, kurie nori valgyti, katyčių, kurios viltingai laukia savo kambario ir, deja, žmonių, kurie kasdien dėl įvairiausių priežasčių nori atsikratyti savo augintinių.

Mielieji, Jūs esate vienintelė viltis pakelta galva pereiti per rūpesčius ir juos išspręsti. Visi šie praradimai ir grindų bėdos blokuoja sklandų darbą prieglaudėlėje, neliko vietos naujiems gyvūnams priimti, kurie laukia pagalbos gatvėje.

Šiuo metu „Tautmilės Prieglaudėlė“ turi veiksmų planą, tačiau neturi lėšų darbams tęsti, todėl būsime be galo dėkingi, jei prisidėsite, kad ir po nedaug. Taip pat velniškai trūksta tvirtų darbo rankų, kurios padėtų statybos darbus vykdyti. Galbūt tarp skaitančiųjų šią istoriją atsiras meistrų galinčių suteikti realią pagalbą betonuojant, klijuojant plyteles ir tvarkant grindų konstrukciją? O galbūt Jūs turite statybos įmonę ir galėtumėte paremti statybos medžiagomis arba savanoriška darbo jėga?

Už bet kokią pagalbą „Tautmilės Prieglaudėlė“ bus be galo dėkinga. Nes dabar tai - išduotųjų ir pamestų keturkojų namai. Nors ir laikini, bet čia jiems leidžiama pasilikti iki tol, kol suras tikrus ir jų vertus šeimininkus. Juk taip svarbu, kad namai būtų saugūs, jaukūs ir šilti...

Galėdami pagelbėti, paaukoti galite į „Tautmilės Prieglaudėlės“ sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant „remontui“, o galėdami pasiūlyti kitokią pagalbą, skambinkite Tautmilei 8 650 71786 (Vilnius).