Aš jau seniai praradau viltį, kad kada nors „bus geriau“. Nebus. Bus tas pats per tą patį. Tik kai kurių, o būtent mūsų, gyvūnų mylėtojų, reikalas, ar palengvinti kažkam kančias, ar padėti bėdoje... . Ir vis bandom padėti, labai stengiamės, bet kažkodėl pagalbos laukiančiųjų eilė netrumpėja, o kasdien beviltiškai, šviesos greičiu tik auga auga auga... Neįsivaizduoju, kas būtų, jei Vilniuje būtų mažiau gelbėjimo organizacijų: matyt, tada ant gatvės voliotųsi kenčiantys, sužaloti, dvesiantys beglobiai. Baisu.

Ir vėl naujokai. Kai nėra laiko net atsiliepti visiems globėjams, kurių namuose jau prigrūsta daugybė globotinių, kai norisi rėkti iš pykčio ir nuovargio, vėl tie, kurie negali laukti.

Gaga - Grigiškių beglobė, kažkada buvo naminė katytė. Meili kaip reta - trinasi, murkia, visiems lipa ant galvos reikalaudama dėmesio. Atsivedė ji daugiabučio rūsyje kačiukų (miestelyje dar ne visų daugiabučių rūsių langai užkalti, matyt, imsis kalti, kai ateis žiema...). Klykia tie mažyliai, o Gaga taip tingi juos prižiūrėti, pati dar nori žaisti, lakstyti, drugelius ganyti. Atsibodo tas klykimas gyventojams ir prasidėjo planų kūrimas, kur juos čia nudanginus. Kol vieni „mąstė“, kiti paskambino mums. Kai sužinojome, kad lakstantys kačiukai „akli“, supratome, kad tai jau kačių gripas, pūliais užlipinęs nabagų akis, o ne mažyčiai katiniukai. Sutarėm, kad žmonės atveš mažylius parodyti, mes apžiūrėsime tas akis ir spręsime, ką daryti.

Aišku, griebdamiesi už šiaudo, žmonės atbogino visą katę mamą su vaikais. Tiems akys užpūliavusios, katė išbadėjusi, išsekusi, sumušta nosimi. Mažylius reikia gydyti. Tam rūsyje be gydymo mažyliai labai greitai praras akis (priminsiu, kad pūliuojančios akys, kai išskyroms nėra kur išbėgti, labai pavojingas susirgimas: pūliai dirgina obuolį, uždegimas eina gilyn į akiduobę, pažeidžiama ragena, formuojasi erozija, opa, atsiranda žaizda, ji gilėja, negrįžtamai pažeidžiama ir prarandama akis - gyvūnas lieka aklas). Tai kaip tų nabagų nepaimsi?! Katastrofa - ir vėl trys naujokai.

Gaga, kaip jau minėjome, nuostabi trispalvė princesė, kuri būtų geriausia draugė ir bičiulė, ištikima šeimos narė.

Ir du jos vaikiukai - sidabrinė Gučė ir juodbaltėlis Gigas. Mergytė - rėksnė, lipa grotomis, reikalauja dėmesio, prašo glostymų, murkia, trinasi, o berniukas ramesnis, mamyčiukas, švelnutėlis, tikras mylimukas. Mažyliams vos keturios savaitės. Gydymas veiksmingas ir pradėtas pačiu laiku, kačiukai jau beveik sveiki, tik, va, skola liko. Po kelių dienų prie šeimynos teko pridėti ir rastą vienišą mažylę Grikę (baltai raina), antraip ji būtų neišgyvenusi. Laimė, Gaga priėmė ir naujokę. Kol kas kačiukams dar reikia paaugti ir kelias savaites pabūti kartu su mama, tačiau jau galite juos rezervuoti.

Prisidėkite prie šeimos gydymo ir išlaikymo. Tuoj reikės labai brangių konservų, laukia nuparazitinimai, sterilizacija.

Taip pat labai laukiame globos pasiūlymų. Šiuo metu jie ankštame narvuke. Po kelių savaičių narvelis bus per ankštas, o globėja negalės šeimos laikyti.

Labai reikalinga Jūsų pagalba. Skambinkite, rašykite: +370 615 58898, +370 689 73782; info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“).

Ačiū.