Atrodė, kad Z. Zidane’as sureagavo į kažką pasakyta ir buvo pašalintas iš aikštės už grubų elgesį su varžovu.

„Man jis teigė, kad Materazzi pasakė kažką labai rimto, tačiau jis nenorėjo sakyti ką“, – „BBC Five Live Sport“ teigė Prancūzijos rinktinės kapitono atstovas Alainas Migliaccio.

Šaltiniai Prancūzijoje tvirtina, kad M. Materazzi, ko gero, bus įžeidęs Z. Zidane’o šeimą.

Pats italų gynėjas nekalbėjo viešai apie šį incidentą, išskyrus pareiškimą, kurį padarė siekdamas paneigti Paryžiuje įsikūrusios antirasistinės grupės „SOS Racism“ pirmadienį išplatintą pranešimą, neva jis pavadinęs Z. Zidane’ą „šlykščiu teroristu“.

„Tai absoliutus melas, aš jo nepavadinau teroristu. Aš neišsilavinęs. Aš net nežinau, ką šis žodis reiškia“, – visai italų rinktinei sugrįžus į Romą, M. Materazzi citavo Italijos naujienų agentūra „Ansa“.

„Visas pasaulis matė, kas įvyko tiesioginės transliacijos metu“, – pridūrė jis.

BBC radijas pasitelkė skaitymo iš lūpų specialistę Jessica Rees, kuri peržiūrėjusi vaizdo įrašą italų kalbos vertėjams patekė savo fonetinę versiją. Ji teigė, jog M. Materazzi kreipėsi į Z. Zidane'ą žodžiais "tu esi teroristų kekšės sūnus". Būtent tokią versiją antradienį pateikė dauguma Didžiosios Britanijos dienraščių.

Tuo metu BBC "Dešimtosios valandos naujienos" pasitelkė kitus ekspertus, kurie išskaitė kiek kitokį tekstą. Pasak jų, M. Materazzi pirmieji žodžiai buvo "ne" ir "nusiramink". Tačiau vėliau Italijos rinktinės gynėjas Z. Zidane'ą pavadino "melagiu" ir palinkėjo: "Bjaurios mirties tau ir tavo šeimai. Eik, užsikrušk".

Sekmadienį, kai vyko finalo rungtynės, į ligoninę buvo paguldyta Z. Zidane'o motina.

Spaudos konferencijoje M. Materazzi teisinosi: "Aš tikrai nieko nesakiau apie jo motiną. Motina - man šventa. Aš tik kelias sekundes laikiau Z. Zidane'ą už marškinėlių, o jis atsisuko, superarogantiškai nužvelgė mane ir pasakė: "Nori mano marškinėlių? Gausi juos po rungtynių.""

A. Migliaccio, su Z. Zidane’u kalbėjęs ankstyvą pirmadienio rytą, teigė, kad prancūzų kapitonas nebuvo linkęs detalizuoti to, ką sakė M. Materazzi:

„Nežinau. Zinedine’as nenorėjo apie tai kalbėti, tačiau viskas paaiškės kitą savaitę“, – tvirtino atstovas. „Jis iš tokių žmonių, kurie dažniausiai ramiai perleidžia tokius dalykus per save, tačiau sekmadienio vakarą jame kažkas trūko. Jis buvo labai nusivylęs ir liūdnas. Jis nenorėjo, kad viskas pasibaigtų būtent taip.“

Prancūzijos rinktinė į tėvynę sugrįžo pirmadienį ir nuvyko tiesiai pas šalies prezidentą Jacquesą Chiracą, kur jų laukė priėmimo pietūs.

Z. Zidane’as irgi dalyvavo priėmime ir buvo pasveikintas gerbėjų, kurie susirinko sutikti namo grįžtančią komandą.

Siūlydamas savo paramą, Prancūzijos prezidentas teigė: „Mielas Zinedine’ai, šią sunkią ir įtemptą akimirką noriu išreikšti visos tautos meilę ir susižavėjimą tavimi. Tu esi futbolo virtuozas, genijus ir nepaprastas žmogus. Štai dėl ko Prancūzija tavimi žavisi.“

Tuo tarpu Prancūzijos gynėjas Williamas Gallasas buvo nepalaužiamai įsitikinęs, kad Z. Zidane’o smūgis buvo išprovokuotas:

„Aš nemačiau situacijos, tačiau kartais futbolas žaidžiamas ne vien kamuoliu“, – pasitelkdamas aforizmą, kalbėjo „Chelsea“ klubo žaidėjas. „Kartais susiduri su žaidėju, kuris yra baisiai protingas ir tau kažką pasako, tuomet galbūt atsiranda noras jį „nudėti“.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją