96 kg svorio kategorijoje 33-ejų metų Mindaugas Ežerskis iškovojo Senojo žemyno pirmenybių sidabro medalį. Finale M. Ežerskis kovojo su Aslenbeku Chuštovu iš Rusijos ir pralaimėjo varžovui 0:4 (0:3, 0:1).

Pirmojo kovoje lietuvis nugalėjo suomį Ramį Hietaniekį po trijų kėlinukų atkaklios kovos rezultatu 4:3 (1:0, 1:3, 2:0).

Kitas lietuvio varžovas - Denisas Mišinas, atstovaujantis Azerbaidžanui - taip pat neatsilaikė ir pralaimėjo mūsiškiui 0:2 (0:1, 0:1).

Trečias M. Ežerskio priešininkas ketvirtfinalyje - turkas Serkanas Ozdenas - pralaimėjo lietuviui dar didesniu skirtumu 0:4 (0:3, 0:1).

Pusfinalyje Mindaugas palaužė švedą Jimmy Lidbergą rezultatu - 3:0 (1:0, 2:0).

Bronzos medalius laimėjo čekas Marekas Švecas ir švedas J. Lidbergas.

Finale - lūžusiu šonkauliu

Po varžybų M. Ežerskis prisipažino, kad pusfinalyje jam lūžo šonkaulis.

"Bandžiau kovoti, kiek galėjau, bet nepavyko. Nugalėjo stipriausias", - interviu LRT sakė M. Ežerskis. - Lūžo šonkaulis, bet skausmą kentėti galima. Varžovas finale buvo geresnės formos. Jis pasižymi tuo metimu, nuo kurio niekas pasaulyje kol kas nesugeba apsiginti. Ateis laikas ir aš nugalėsiu A. Chuštovą".

Europos vicečempionas pripažino, kad lemiamoje imtyje padarė klaidų.

"Galima spėlioti, ko pritrūko man iki pergalės. Buvo klaidelių, kurias reikia taisyti. Sekmadienį turėjau penkias kovas ir kūnas jau reikalauja poilsio. Geresnė nuotaika būna, kai užimi trečią vietą, o ne pralaimi finale", - nacionalinei televizijai kalbėjo M. Ežerskis.

M.Mizgaičiui galimybę kovoti dėl medalio atėmė trauma

120 kg svorio kategorijoje Pekino olimpiados bronzinis prizininkas Mindaugas Mizgaitis pirmoje imtyje įveikė Prancūzijos atstovą Yannicką Szczepaniaką taip pat po trijų kėlinukų grumtynių - 2:1 (0:1, 1:0, 1:0).

Antrame ture mūsiškis kovėsi su Jurijumi Patrikejevu iš Armėnijos ir jam pralaimėjo 0:3.

J. Patrikejevas pateko į finalą, todėl M. Mizgaitis iškopė į paguodos turnyrą, kur turėjo susikauti su Nico Schmidtu iš Vokietijos.

Tačiau M. Mizgaitis patyrė traumą ir toliau negalėjo imtis. Įtariama, kad jam trūko sėdmens raumuo.

Pasak Mindaugo tėvo ir trenerio Valentino Mizgaičio, sūnus šiuo metu negali net sėdėti, o tiksli diagnozė paaiškės po nuodugnių medicinių tyrimų pirmadienį (04.06).

Europos čempionu tapo J. Patrikejevas finale nugalėjęs švedą Jalmarą Sjoebergą. Bronzos medaliai įteikti vengrui Mihaly Daek-Bardošui ir vokiečiui N. Schmidtui.

V.Lukaševičius pralaimėjo jau pirmą kovą

Tuo tarpu 84 kg svorio kategorijoje Lietuvos imtynininkas Vladislavas Lukaševičius jau pirmoje kovoje turėjo pripažinti baltarusio Andrejaus Baranovskio pranašumą - 0:3 (0:1, 0:2).

Mūsiškiui į paguodos turnyrą kelią galėjo atverti tik varžovo patekimas į finalą, tačiau A. Baranovskis jau antrame rate pralaimėjo estui Erikui Apsui.

Europos čempionu tapo rusas Aleksejus Mišinas finale įveikęs turką Nazmį Avlucą. Bronzos medaliai atiteko ukrainiečiui Vitalijui Liščynskiui ir Šalvai Gadabadzei iš Azerbaidžano.

Imtynių čempionato užkulisiai

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją