„Buvau nusiteikęs laimėti. Finale stengiausi išlikti ramus net ir nepavykus keliems metimams“, - sakė 31 metų T. Šakys. Jis iki čempionato likus porai savaičių įsigijo naujas strėles, tačiau ir tiek laiko pakako, kad prie jų priprastų ir ryžtųsi jomis žaisti pagrindinėse Lietuvos smiginio varžybose.

Trečią vietą užėmė kauniečiai Artūras Damaševičius ir Arvydas Kvedaras. Penkti liko kaunietis Darius Labanauskas, Gintaras Nagevičius iš Šiaulių, Gintaris Armalis iš Trakų ir Jaroslavas Svirskas iš Jonavos.

Moterų grupėje nugalėtoja tapusi vilnietė Aurita Sirvidytė tokią pergalę savo karjeroje pasiekė pirmą kartą. Ji finale 4:2 įveikė kaunietę Jurgitą Šakienę.

Trečioje vietoje liko čempionės titulą gynusi Vilma Armalienė iš Trakų ir kaunietė Arūnė Kvedarienė. Penktą vietą užėmė kaunietė Elvyra Kasputytė, Kristina Stančikaitė iš Kaišiadorių bei jonaviškės Rytė Banaitienė ir Erika Bagdonavičienė.

Pastarosios su kaupu atsirevanšavo porinėse varžybose, kur finale įveikė kaunietės Editos Ulozienės ir Kristinos Stančikaitės porą. Trečios liko I. Čiplienė ir A. Kvedarienė bei jaunosios kaišiadorietės Viktorija Liekytė ir Aila Orabej.

Stipriausia vyrų pora tapo klaipėdiečio Leonido Smirinenko ir Jaroslavo Svirsko iš Jonavos duetas. Jie 4:1 įveikė pernykščius čempionus - klaipėdietį Tomą Šakį ir Gintarą Nagevičių iš Šiaulių.

Čempionu netapęs asmeninėse ir porinėse varžybose A. Čiplys ant nugalėtojų pakylos užlipo kaip komandinių varžybų nugalėtojas. Mažeikių komanda (A. Čiplys, Irena Čiplienė, Jurijus Stekolnikovas, Aleksandr Stankevič) po atkaklios kovos 9:7 finale įveikė „Vilniaus legiono“ ketveriukę (Rimas Želvys, Gintaris Armalis, Erikas Mačiūnas, Vilma Armalienė).

Trečioje vietoje liko Kauno „Trajektorijos“ komanda (D. Labanauskas, A. Kvedarienė, A. Damaševičius, A. Kvedaras), nugalėtojams pralaimėjusi minimaliu skirtumu 8:9, ir Šiaulių „Auksinės strėlės“ ketvertukas (G. Nagevičius, Osvaldas Kšanys, Eduardas Grigas, Nerijus Jurgaitis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją