Projektas kol kas laikomas Savivaldybės valdininkų stalčiuose – Ūkio ministerija nepaskelbė paraiškų priėmimo laiko. Be to, 2007 metais paskolinti pinigai J. Miltinio paminklui statyti irkluotojams negrąžinti.

Sezoną pradėjo senoje irklavimo bazėje

Kūno kultūros ir sporto centro treneris Vaidas Vaitiekūnas sako, kad jaunieji irkluotojai jau pradėjo treniruotis ir renkasi į senąją irklavimo bazę, kuri pastatyta 1979 metais.

„Yra ir gerų naujienų, – pasakojo treneris. – Savivaldybės Tarybos sekretoriato vyriausiasis sporto specialistas Vidmantas Urbonas mus informavo, kad yra vilčių gauti 15 milijonų litų naujai vandens sporto bazei statyti. Savivaldybės specialistai parengė projektą, kurį pateiks Europos Sąjungos struktūriniams fondams. Iš ten tikimasi gauti finansavimą.

Tačiau kol kas jokių pasikeitimų neįvyko. Irkluotojai kaip ir anksčiau glaudžiasi senoje sukiužusioje irklavimo bazėje. Kai pamatysiu įkaltus pirmuosius naujos būsimos vandens sporto bazės kuoliukus į žemę, tik tada patikėsiu, kad darbai pajudėjo. Kol kas nauja vandens sporto bazė egzistuoja tik projektuose. Darbų pradžios dar nematyti“.

Konteinerių nenupirko

Pasiteiravus, ar nupirkti pažadėti specialūs konteineriai pritaikyti baidarėms laikytis, V. Vaitiekūnas sakė: „Nemačiau jokių konteinerių. Jiems nupirkti buvo skirti 50 tūkstančių litų. Kur tie pinigai nukeliavo – nežinau. Kol kas mūsų baidarės laikomos senoje medinėje pašiūrėje, kur ir visada laikėme. Tame pačiame pastate ir irkluotojai pradeda naująjį sezoną. Kitų patalpų dar neturime“.

Treneris negalėjo atsakyti į klausimą, ar sugrąžinti paskolinti pinigai, kurie buvo skirti naujai vandens sporto bazei statyti: „Nežinau. Lėšos, kurios buvo gautos pardavus pastatą Tinklų gatvėje, praėjusiais metais buvo paskolintos J. Miltinio paminklui statyti. Ar jos jau grąžintos, nežinau. Tuo klausimu nesidomėjau“.

Parengė projektą

Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Saulius Raziūnas teigė, kad Panevėžio miesto savivaldybės Investicijų skyriaus specialistai parengė investicinį projektą „Vandens sporto ir turizmo bazės su kempingu“.

„Investicinio projekto vertė apie 15 milijonų litų. Jis turėtų būti pateiktas ES struktūriniams fondams. Kol kas projektas dar nepateiktas, nes Ūkio ministerija nepaskelbė paraiškų priėmimo 2008–2013 metų laikotarpiui parengtiems projektams. Jeigu paraiškų priėmimas bus paskelbtas laiku, tikimės, kad investicinis projektas bus finansuojamas. Tokio pobūdžio projektus ES remia“.

Žada pirkti

S. Raziūnas aiškino, kad 50 tūkstančių litų, skirtų specialiems konteineriams pirkti, kitoms reikmėms nepanaudoti.

„Vyksta apklausa, kokius konteinerius geriau pirkti. Ketinama pirkti tris didelius konteinerius, kurie tiks baidarėms sandėliuoti. Be to, pirksime ir buitinį konteinerį, jis bus pritaikytas treneriams ir sportininkams. Konteineriai bus pastatyti toje pačioje vietoje, kur dabar yra senoji irklavimo bazė, netoli Futbolo akademijos teritorijos.

Vandens sporto mėgėjai jau šį sezoną galės naudotis naujais konteineriais, o ne vargti senoje irklavimo bazėje. Beje, konteinerius bus galima perkelti į kitą vietą, prie to vandens telkinio, kuriame treniruosis irkluotojai“, – vaizdžiai pasakojo KKSC direktoriaus pavaduotojas apie naujienas, kurių gali tikėtis irkluotojai.

Laukia paraiškų priėmimo

Panevėžio miesto savivaldybės Investicijų skyriaus specialistė A. Steponavičienė patvirtino, kad toks projektas „Vandens sporto ir turizmo bazė su kempingu“ parengtas, bet dar nepateiktas ES struktūriniams fondams, nes Ūkio ministerija dar nepaskelbė paraiškų priėmimo.

„2008–2013 metams parengtiems projektams paraiškos bus pradėtos priiminėti 2008 metų trečiajame ketvirtyje. Kai tik bus paskelbtas paraiškų priėmimas, tuojau pat pateiksime prašymą ir investicinį projektą ES struktūriniams fondams. Tikimės, kad planai nepasikeis, ir kitais metais bus pradėti vandens sporto bazės statybos parengiamieji darbai. Projektui parengti išleista jau 40 tūkstančių litų. Finansavimo tikrai galima tikėtis, nes bus statoma ne tik vandens sporto bazė, bet ir kempingai.

Beje, projekto finansavimą užgarantavo Finansų, Ūkio ministerijos bei Turizmo departamentas. Jie suinteresuoti, kad Šiaurės Lietuvoje atsirastų vandens sporto ir turizmo bazės su kempingais“, – aiškino Investicijų skyriaus specialistė, kodėl tikimasi gauti finansavimą investiciniam projektui.

Paskolino ir negrąžino

„Panevėžio balsas“ rašė, kad Savivaldybės specialistai irkluotojams žadėjo, jog naujas vandens sporto bazės statinys bus pradėtas statyti už lėšas pardavus pastatą Tinklų g. 8. Pastatas parduotas 2006 metais už 800 tūkstančių litų. Beje, dalį lėšų – 372 tūkstančius litų, Tarybos politikams pritarus, 2007 metais nutarta laikinai paskolinti režisieriaus J. Miltinio paminklui statyti. Buvo žadama, kad paskolintos lėšos bus grąžintos, nes jų paskirtis – pradėti statyti irklavimo bazę.

Tačiau paskolintos lėšos nebuvo grąžintos. Finansų tarnybos vedėjos pavaduotoja Lina Kolpertienė teigė, kad paskolinti 372 tūkstančiai litų negrąžinti: „Kodėl negrąžinti, pasakyti negaliu. Finansų tarnybai buvo pervesta 403 tūkstančiai litų. Dalis jų jau panaudoti investiciniams projektams rengti“.