Šis renginys į Vilnių sugrįžo po dvejų metų - užpernai čempionatas buvo rengiamas Kauno rajone, o pernai - Alytuje. Anot čempionato organizatorių, Vilnius yra viena iš nedaugelio Europos sostinių, virš kurių leidžiama skraidyti oro balionais bei grožėtis miesto vaizdais iš viršaus.

Pagal čempionato rengimo taisykles, Lietuvos čempiono titulą gali iškovoti tik mūsų šalies oreivis, todėl bus sudaromos dvi įskaitos - Lietuvos sportininkų ir bendroji.

Lietuvos čempionatas yra vienos svarbiausių varžybų lietuvių pilotams. Šioms varžyboms yra suteikiamas aukščiausias reitingas, todėl geriausiai pasirodę pilotai turi nemažas galimybes patekti į Lietuvos rinktinę. Vienas arba du Lietuvos rinktinės pilotai turės galimybę dalyvauti 2008 metais Austrijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Lietuvos karšto oro balionų čempionate dalyvaus ir pasaulio reitingų lentelėje 12-ąją vietą užimantis Rimas Kostiuškevičius, 21-oje pozicijoje esantis Valerijus Machnorylovas, o nugalėtojo titulą gins Gintautas Mockaitis. Pastarajam pilotui per visus iki šiol vykusius šalies čempionatus pavyko užkopti ant prizininkų pakylos.

Tarp varžybų dalyvių bus ir 2002 bei 2006 metų Lenkijos čempionas Zbigniewas Jagodzikas.

Visi 23 varžybose dalyvausiantys ir 5 šventiniai balionai, jei tik bus palankus skrydžiams oras, kiekvieną popietę kils iš Vingio parko pagrindinės aikštės priešais estradą. Vilniečiai ir sostinės svečiai galės grožėtis įvairiaspalvių balionų pakilimu nuo 18 iki 20 valandos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją