„Netrukus atsidursime rimtoje krizinėje situacijoje, jei toliau perkelsime varžybas į gruodį, – sakė Atle Skaardakas, atsakingas už moterų dalyvavimą Tarptautinės slidinėjimo federacijos turnyre. – Mano manymu kritinėse situacijoje atsidūrė ne tik slidžių sportas, bet ir visuomeninis slidinėjimas, turintis didelę įtaką ir pačiam sportui. Visiems belieka tikėtis žemesnės temperatūros ir sniego Europoje“.

Šeštadienį organizatoriai Senkt Morice (Šveicarija) atšaukė Pasaulio slidinėjimo taurės varžybų etapą, turėjusį įvykti gruodžio 9-10 dienomis, pareikšdami, jog temperatūra pernelyg aukšta, kad būtų daromas dirbtinis sniegas.

Vyrų varžybų, numatytų tą patį savaitgalį Val d‘Isere (Prancūzija), likimas vis dar neaiškus. Tarptautinė slidinėjimo federacija, rengianti Pasaulio taurės varžybas, sprendimą dėl jų priims trečiadienį.

Yra galimybių, kad dalis atšauktų varžybų bus perkeltos į Koloradą (JAV), kur sinoptikai tos savaitės pradžioje žada stiprias pūgas.

Prieš mėnesį buvo atšauktos ir sezono pradžios varžybos Austrijoje, nes šiltas lietutis nutirpdė visą sniegą Rettenbacho trasose, kur buvo pradėti pastarųjų 6 metų slidinėjimo sezonai.

Pastaraisiais metais kai kurių slidinėjimo kurortų Alpėse vadovai ėmėsi ypatingų priemonių – ledynai ir sniegynai buvo uždengti specialia izoliacine medžiaga, kad sumažintų jiems vasaros karščių daromą žalą.

Kurortai, kurie sutinka priimti Pasaulio taurės varžybas – ypatingai sezono pradžioje – visada su nerimu laukia vėlai atvykstančių poilsiautojų. Jie rizikuoja patirti rimtus finansinius nuostolius.

Po sezono pradžios varžybų atšaukimo praėjusį mėnesį draudimo ekspertas Wolfgangas Steinmayras, konsultuojantis pagrindinius Pasaulio taurės varžybų renginius, naujienų agentūrai „Austrian Press Agency“ sakė, kad šias varžybas norintiems priimti kurortams bus kur kas sunkiau susirasti draudikus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją