Kaip jau įprasta, startas ir finišas – energetikų mieste Visagine, o ralio centru tampa Salako miestelis, aplink kurį driekiasi didžioji dalis lenktynių trasų.

Žiemos ralis pirmą kartą per šalies istoriją tampa ne tik Lietuvos autoralio čempionato etapu, bet ir Latvijos ralio čempionato įskaitinėmis lenktynėmis. Kadangi dėl to dalyvauti varžybose pretenduoja itin daug lenktynininkų, ralio organizatoriai – komanda „VANAGAS Racing“ – apribojo dalyvių skaičių iki 120 ekipažų.

„Norėjome, kad lenktynės vyktų šviesiuoju paros metu, tačiau net suorganizavę ypatingai kompaktišką trasą (216 km, iš jų – 96 km greičio ruožai) nesugebėtumėme priimti daugiau lenktynininkų. Reikia turėti galvoje tai, kad po pernykščių lenktynių ralyje dalyvauti pareiškė norą ir greičiausi Estijos bei Ukrainos sportininkai“, - sako „VANAGAS Racing“ vadovas Benediktas Vanagas.

Žiemos ralis tradiciškai sutraukia žiūrovus iš visos Lietuvos. Praėjusių metų ralio trasose buvo susirinkę daugiau kaip 50 tūkst. žiūrovų. Pasak B. Vanago, šiemet, lenktynėms įgavus ir Latvijos ralio čempionato statusą, visame Šiaurės rytų Lietuvos regione juntamas viešbučių ir kaimo turizmo sodybų stygius. Todėl laiku nepasirūpinus gyvenamuoju plotu, gali tekti į ralio centrą važiuoti net apie 50 kilometrų.

Ralio žiūrovams organizatoriai šiais metais rengia naujieną – ralio kaimelį, kuris įsikurs šalia Salako miestelio. Šalia šio kaimelio besidriekiančia ralio trasa lenktyniniai automobiliai važiuos net 6 valandas. „Taip mes pasirūpinome žiūrovais, kurie su visa šeima norėtų atvažiuoti ir pamatyti, kas yra automobilių ralis“, – sakė varžybų direktorius Ramūnas Kliunka. Ralio kaimelyje bus galima įsigyti šilto maisto ir gėrimų, ralio atributikos, leisti laiką šalia laužų bei stebėti didžiuliu greičiu nuo tramplino šokinėjančius automobilius.

Salako miestelyje tvarką reguliuos policijos patruliai, o įspėjamieji ženklai nukreips žiūrovus į dvi dideles automobilių stovėjimo aikšteles, nuo kurių iki ralio kaimelio - keli šimtai metrų. Bilietus, kurių kaina vienam asmeniui - 20 litų, į ralio kaimelį bus galima įsigyti „Tiketa“ kasose nuo sausio vidurio.

Organizatoriai kartu su Lietuvos automobilių sporto federacija ir Visagino, Ignalinos bei Zarasų savivaldybėmis, kuriose vyks ralis, lenktynių saugumui užtikrinti subūrė gausias policijos, greitosios medicinos pagalbos, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos bei saugumo tarnybų pajėgas. Organizatoriai prašo žiūrovų būti drausmingais bei klausyti saugos pareigūnų nurodymų. Žiūrovai privalo atsiminti, kad elgiantis netinkamai automobilių sportas gali būti pavojingas. Iš karto po renginio planuojamas vairuojančių žiūrovų blaivumo tikrinimo reidas.

Ralio spaudos konferencijoje, įvyksiančioje sausio 16 dieną, bus paskelbtas dalyvių sąrašas bei tiksli lenktynių trasa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją