Anksčiau buvo priimtas sprendimas rengti lenktynes, nes varžybų organizatoriai ir Mauritanijos valdžia pažadėjo pasirūpinti visomis saugumo priemonėmis.

Tačiau penktadienį lenktynių rengėja "Amaury Sport" organizacija pranešė, kad iškilo "tiesioginis teroro aktų prieš varžybų dalyvius pavojus".

"Vadovaudamiesi konsultacijomis su Prancūzijos vyriausybe ir atsižvelgdami į jos griežtas rekomendacijas, Dakaro ralio organizatoriai priėmė sprendimą atšaukti 2008 metų varžybas, - teigiama "Amaury Sport" pranešime. - Atsižvelgiant į tvyrančią politinę įtampą, Prancūzijos turistų nužudymus ir tiesioginius teroristinių organizacijų grasinimus raliui, negalėjome priimti jokio kito sprendimo".

Ralyje turėjo startuoti rekordinis skaičius dalyvių - apie 570 ekipažų iš 50 šalių. Varžyboms rengėsi ir devyni lietuviai. 15 etapų ralis turėjo baigtis sausio 20 dieną Senegalo sostinėje Dakare. Lenktynininkai Portugalijos, Maroko, Mauritanijos ir Senegalo teritorija būtų tekę įveikti 9273 km. Mauritanijoje buvo numatyta surengti aštuonis etapus.

Nuo 1979 metų organizuojamos didžiausios pasaulyje lenktynės atšauktos pirmą kartą per visą jų istoriją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją