Vilius Rožukas ir Audrius Šošas FIA Junior įskaitoje startuos nauju automobiliu – iki šiol vairuotą „Suzuki Swift“ jie pakeitė į „Citroen C2 R2“. Lietuvių ekipažas varžysis bene gausiausioje grupėje – mūsų lenktynininkų klasėje startuos iš viso 20 ekipažų.

Iki šiol V.Rožukas ir A.Šošas yra surinkę 4 taškus ir FIA Junior įskaitoje užima 13-ą vietą. Sėkmingiausias jiems buvo Suomijos ralis, kuriame buvo užimta šešta vieta.

Sėkmingiau savo klasėje – „Ford Fiesta Trophy International“ – dalyvauja Vytautas Baranauskas ir Gediminas Celiešius. Lietuviai per penkis jau vykusius etapus yra surinkę 36 taškus ir tarp 8 šios klasės ekipažų užima antrą vietą. Mūsiškiai nusileidžia tik visas pergales pelniusiam brito Barry Clarko ekipažui.

Į Kataloniją V. Baranauskas su šturmanu išvyko jau praėjusią savaitę, kad spėtų dalyvauti testuose – juose ekipažas tikėjosi geriau susipažinti su Katalonijos trasų ypatumais. Kaskart būdami tarp savo klasės lyderių (Portugalijos ralyje savo klasėje užimta trečia, Sardinijos – ketvirta, Suomijos ir Vokietijos – antros vietos) lietuviai tikisi, kad pagaliau pavyks laimėti „Fiesta Trophy“ klasėje.

Iš viso Katalonijos ralyje sportininkų laukia 18 greičio ruožų – jų bendras ilgis 386 km, o viso sportininkams nuo penktadienio iki sekmadienio teks įveikti beveik 1360 km. Penktadienį lenktynininkų laukia 6, šeštadienį – 8, sekmadienį – 4 greičio ruožai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją