Aikštės šeimininkams tai buvo 4-oji pergalė per 6 ikisezoninius mačus.

Mačo pradžioje po Mindaugo Lukauskio tritaškio vilniečiai pirmavo 3:2. Chuckas Eidsonas nuo baudų metimo linijos buvo dar kartą išvedė svečius į priekį - 8:7, tačiau vėliau iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkai, kurie įpusėjus ketvirčiui pirmavo 20:12. „Lietuvos ryto“ krepšininkai ne tik neleido varžovams nutolti, tačiau, daugiausia Ch. Eidsono pastangomis vėl išsiveržė į priekį - 25:24.

Ketvirčio pabaigoje M. Lukauskis tolimu metimu dar buvo persvėręs rezultatą, tačiau vėliau sėkmingiau sužaidė varžovai - 32:30.

Antrąjį kėlinį aikštės šeimininkai pradėjo spurtu 11:2 ir susikrovė dviženklį pranašumą - 43:32. Vėliau vilniečiai sėkmingai užbaigė dvi atakas iš eilės, tačiau netrukus „Lietuvos ryto“ vyriausiausiajam treneriui Antanui Sireikai teko prašyti minutės pertraukėlės - 51:36.

Po pertraukėlės svečiai pelnė 5 taškus be atsako, tačiau čia pat sekė „karių“ spurtas ir prieš ilgąją pertrauką jie pirmavo 65:45. „Lietuvos ryto“ krepšininkai per du kėlinius suklydo net 18 kartų.

Dvi pirmąsias trečiojo kėlinio minutes nė viena komanda nepelnė taškų, o vėliau vilniečiai įmetė 10 taškų be atsako - 55:65. Po aikštės šeimininkų paimtos minutės pertraukėlės svečiai sumažino skirtumą iki 7 taškų - 60:67. „Warriors“ prireikė laiko susigrąžinti dviženklį pranašumą, tačiau ketvirtį jie užbaigė sėkmingiau 96:79.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „kariai“ peržengė 100 taškų ribą - 101:82. Vilniečiai nenuleido rankų ir sumažino skirtumą iki 13 taškų - 95:108. Šimtąjį tašką „Lietuvos rytui“ pelnė visas tris baudas pataikęs Ch. Eidsonas - 100:112. Visgi dar labiau skirtumo sumažinti vilniečiams nebepavyko. Galutinis rezultatas - 106:126.

Tai buvo pirmosios istorijoje vilniečių rungtynės su NBA komanda. Prieš metus anapus Atlanto trejas rungtynes su NBA klubais sužaidė ir Kauno „Žalgiris“.

„Mes ruošiamės įsibėgėjančiam sezonui kryptingai ir planingai, todėl neišskiriame vieno atskiro susitikimo. Mačas su NBA klubu turi istorinį atspalvį ir jis svarbus tik tuo atžvilgiu“, - DELFI prieš kelionę į JAV sakė A. Sireika.

„Lietuvos rytas“: Chuckas Eidsonas 28 taškai (1/3 trit., 6/9 dvit., 13/15 baudų; 9 atk. kam., 8 rez. perd., 3 per. kam.), Marijonas Petravičius 22 (10/15 dvit., 2/3 baudų; 8 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis 20 (4/8 trit., 3/9 dvit., 2/2 baudų), Matthew Nielsenas 11 (6 atk. kam., 6 rez. perd., 5 kld.), Martynas Gecevičius 8, Milko Bjelica 7, Donatas Zavackas ir Marius Prekevičius po 3, Branko Milisavljevičius ir Michailas Anisimovas 2.

Justinas Sinica (9 min.) ir Steponas Babrauskas (6 min.) taškų nepelnė.

„Warriors“: Stephenas Jacksonas 28 (5/8 trit., 5/8 dvit., 3/4 baudų), Corey Maggette 17, Kelenna Azubuike'as ir Brandanas Wrightas po 15, C. J. Watsonas 12, DeMarcusas Nelsonas 11 (8 atk. kam.), Andris Biedrinis 10, Alas Harringtonas 8, Anthony Randolphas 6, Ronny Turiafas ir Marco Belinelli po 2.

„Lietuvos ryto“ treneris A. Sireika: „Buvo smagu žaisti su NBA komanda. Viskas atrodė, kaip didelė šventė, tiek daug žiūrovų ir gera NBA komanda. Pažįstu jos trenerį Doną Nelsoną, nes kartu su jo sūnumi 10 metų dirbau Lietuvos rinktinėje.

Šį vakarą buvo rezultatyvios rungtynės, džiaugiuosi, kad mano komanda taip pat įmetė virš 100 taškų, tai turėjo patikti žiūrovams. Manau, kad žaidėjai po tokių rungtynių tapo stipresni psichologiškai. Jiems žaisti su NBA komanda buvo lyg prisilietimas prie svajonės. Manau, kad trečiajame kėlinyje truputį išgąsdinome varžovus. Privertėme juos gerbti Europos komandas taip, kaip jie jau gerbia Europos žaidėjus.

Rungtynės mums išeis į naudą. Kiekvienas mačas yra svarbus žaidėjų tarpusavio supratimo gilinimui, tad šios rungtynės taip pat prisidėjo prie mūsų geresnio pasirengimo tolimesnėms kovoms Europoje“.

„Lietuvos ryto“ gynėjas Mindaugas Lukauskis: „Buvo geros rungtynės, neleidome jiems mus mušti. Taip, buvo 20 taškų skirtumas, tačiau vienu metu mes pirmavome, o tą skirtumą sumažinome iki 6 taškų. Tik tada keletą kartų suklydome ir jie vėl pabėgo. Rezultatas nereiškia sutriuškinimo. Jie žaidė geriau, tačiau ir mes nebuvome blogi. Mūsų jauniesiems žaidėjams buvo daug ko pasimokyti. Kiekvienas iš mūsų po tokių rungtynių patobulės, ypač žaidžiant „vienas prieš vieną“.

„Lietuvos ryto“ puolėjas Chuckas Eidsonas: „Rungtynes lydėjo puiki nuotaika, visi buvo atsipalaidavę, tad žaidimas buvo smagus. Tokie mačai yra smagesni, jeigu lyginsime su poziciniu krepšiniu.

Mums tai išeis į naudą, nes pastaruoju metu Europoje mūsų žaidimas šlubavo. Manau, kad grįžę būsime geresni, kaip komanda. Šiemet mūsų planas yra aiškus - sugrįžti į Eurolygą. Todėl norime žaisti gerai, o šios rungtynės prisidės prie mūsų tobulėjimo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją